İçişleri Bakanlığı'ndan biber gazı açıklaması

İçişleri Bakanı Muammer Güler, özel güvenlik görevlilerinin biber gazı tabir edilen gazları bulundurma, taşıma, kullanma izinlerinin olmadığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı'ndan biber gazı açıklaması
İçişleri Bakanlığı'ndan biber gazı açıklaması
GİRİŞ 05.09.2013 14:19 GÜNCELLEME 05.09.2013 14:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde yemek boykotu yapan öğrencilere biber gazlı coplu sert müdahalede bulunmasını TBMM'de gündeme getirdi. İçişleri Bakanı Muammer Güler, soru önergesini cevapladı. Bakan Güler, "5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun'un Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 22. maddesi doğrultusunda özel güvenlik görevlilerinin giyeceği üniforma ve kullanacağı teçhizatın 773 karar sayısı ve 3 Haziran 2011 tarihli Özel Güvenlik Komisyonu Kararı ile uygun görülüp onaylanan teçhizat içerisinde el telsizi, kelepçe, cop, düdük, el feneri, el detektörü gibi teçhizatların bulunduğu ancak biber gazı tabir edilen gazlar vb bulundurma, taşıma ve kullanma izinlerinin olmadığı anlaşılmıştır." dedi.

Osmangazi Üniversitesi'ndeki olayla ilgili Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından 10 özel güvenlik görevlisi hakkında başlatılan tahkikatın devam ettiğini dile getiren Güler, özel güvenlik görevlilerine verilen eğitimlerde 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunla ilgili müfredatların ise Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığınca verildiğini hatırlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ise adeta bakkallarda çocuklara bile leblebi gibi satılmaya başlanan biber gazının ne kadar hukuk ve kural dışı, kullanıldığının bu yanıtla ortaya çıktığını söyledi. Herkesin bulunduğu konuma görev ve yetkisine göre davranmaya davet eden Oran, "Özel güvenlik görevlilerinin de yetki sınırlarını aştıklarında cezalandırılacaklarını unutmamaları gerekiyor. İçişleri Bakanlığı'nın bu konuda denetimi ve eğitimi daha da artırmasını bekliyoruz. Sayın Bakan güvenlik görevlileri hakkındaki tahkikatın 6 aydır sürdürüldüğünü bildiriyor, ama umarım Sayın Eskişehir Valisi, Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesinde olduğu gibi açık görüntülere rağmen üniversiteli kardeşlerimizin de 'arkadaşları tarafından dövüldüğünü' söyleyerek dosyayı kapatmaz." şeklinde konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Onu bunu bilmem, gezicilere biber gazı mübahtır !. varsa biraz daha keskini onu kullanın derim !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi