Türkiye'nin ilk Jeopark'ı oldu

Türkiye'nin Uluslararası alanda ilk Jeopark'ı olma yolunda ilerleyen toplamda 300 kilometre karelik bir alanı kapsayan Kula Volkanik Jeopark alanı için UNESCO'dan onay çıktı.

Türkiye'nin ilk Jeopark'ı oldu
Türkiye'nin ilk Jeopark'ı oldu
GİRİŞ 06.09.2013 00:00 GÜNCELLEME 06.09.2013 00:00

İtalya'da yapılan toplantıya katılan Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ve Jeopark Koordinatörü Erdal Gümüş, Jeopark sertifikasını aldı. Bu yıl İtalya'nın Napoli şehrinde 12.'si düzenlenen uluslararası Avrupa jeopark konferansında aralarında Türkiye'de ilk olan Kula jeoparkının da bulunduğu 4 yeni jeopark dünyanın en prestijli jeoparkları arasına katıldı. Konferansta değerlendirilen jeoparklar alanlarından sadece 4 bölge kabul edilirken Kula'da bu güzide kuruluş içerisinde yerini almayı başardı. Bu jeopark alanları Geopark Idrija (Slovenia), The Geopark Hondsrug (first geopark in the Netherlands), The Geopark of Kula (Türkiyedeki ilk jeopark) and the Geopark Sesia oldu.

Alınan kararla birlikte Türkiyenin ilk jeoparkı olan Kula'nında arasında yer aldığı UNESCO jeopark ağı 58 ülkeye ulaşmış oldu. Bu yeni 4 üye ülkeden sonra dünya genelinde 92 tane olan jeoparklar 96 ya çıkmış ve uluslar arası arenada UNESCO tarafından tanınmışlar listesine girdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, "Türkiye'nin ilk jeoparkı olmanın gururunu yaşıyoruz. Şuan İtalya'dan dönüş hazırlığı içerisindeyim bu sevincimi Kula halkı ile paylaşmak istiyorum" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'