Kurban bedeli belli oldu! İşte fiyatlar...

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesme bedelini yurtiçi 550 TL yurtdışında ise 380 TL olarak belirledi.

Kurban bedeli belli oldu! İşte fiyatlar...
Kurban bedeli belli oldu! İşte fiyatlar...
GİRİŞ 11.09.2013 13:27 GÜNCELLEME 11.09.2013 17:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığının, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yürüttüğü 'Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu' başlatıldı. Organizasyonla, kurbanlar, yurt içi ve başta Afrika ülkeleri olmak üzere Ortadoğu, Orta Asya, Balkanlar ve Kafkaslarda 40'ı aşkın ülkede, kesim merkezlerinde oluşturulan komiteler nezaretinde dini esaslara uygun kesilecek.

Bu şekilde kesilen kurbanlardan elde edilen etler, yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşlara dağıtılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yürütülen Vekalet yoluyla kurban organizasyonu için bu yılki bedelin yurtiçinde 550 TL, yurtdışında ise 380 TL olduğunu belirtilen genelgede, organizasyona katılmak isteyen vatandaşların, kurban bedellerini, en geç 14 Ekim 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar yatırması gerektiğini kaydedildi.

Organizasyonda kurbanların, yurt içi ve yurt dışında kesim oluşturulan komiteler nezaretinde dinimizin esaslarına uygun olarak kesildiği belirtilen genelgede, bu şekilde kesilen kurbanlardan elde edilen etler yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi yoksul ve muhtaç vatandaşlara dağıtıldığı ifade edildi.

YORUMLAR 6
  • Tamer İpek 10 yıl önce Şikayet Et
    BÜLENT AKTAŞ'A HİTABEN 2 :. Şimdiler de cemaat denince saygıdeğer hoca efendinin (Fethullah Gülen) cemaati kastediliyor. Bu yüzden insanlar senin mesajında zan altında kalabilir, benim gibi.
    Cevapla
  • Bülent Aktaş 10 yıl önce Şikayet Et
    sevgili tamer ipek kardeşim. öncelikle benim için güzel dualarına teşekkür ediyorum.elhamdülillah bir çok kez kurban kesmek nasip oldu.en güzel kurbanımı da Haccda iken kestim.yazdıklarım ile seni incittim galiba hakkını helal et. benim bahsettim cemaat hoca efendinin cemaati değil.şimdi burada isim yazarsam uygun olmaz ama şunu bilmeni isterim ki benim semtinde yurtları olan bu kişiler genellikle kurban zamanı geldiğinde kilosu çok fazla olarak kurban fiyatları belirliyorlar.benim sitemim bu gibi oluşumlara bende san bir hadisle cevap vermek istiyorum Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) buyurmuşturlarki; bizi aldatan bizden değildir.Müslümlar için vacib olan bir ibadeti daha fazla getirisi olsun diye bu yola başvuranlara sitemim...
    Cevapla
  • ömer 10 yıl önce Şikayet Et
    bülent aktaş saçmalama..... ulan kalpleri taşlanmış gözleri görmeyen mahluklar ne olsa cemaatdan biliyorsunuz hayvanları köyde besliyen biz hemek veren biz nasılda oluyor cemaat karışıyor
    Cevapla
  • Tamer İpek 10 yıl önce Şikayet Et
    BÜLENT AKTAŞ'A HİTABEN:. Ne demek ya ''kurban piyasasını elinde bulunduran cemaatin fiyatlarını görün'' ? şimdilerde bir moda oldu herşeyi cemaatten biliyorlar. Yolda araba kaza yapsa cemaat yapmıştır diyenler çıkar yakında. Sen hayatında kaç kez kurban kestin de fakir fukara doyurdun?? Kaç kez bir yerlere bağış yaptın? O hiç tanımadığın, üzerine laf yetiştirdiğin cemaat her sene, senin adını dahi duymadığın Afrika ülkelerinde vekalet yoluyla kurbanlar kesip hayatında hiç et tatmamış aç insanları doyuruyorlar. Aynı şekilde doğuda ve güney doğuda da fakir fukaralara kurbanlar kesilip dağıtılıyor. Allah sana hidayet nasip etsin bülent, gerçekleri görmen için. Sözümü peygamberimizin hadisiyle noktalıyorum: '' Kınamayınız, zira kınadığınız şey başınıza gelmeden ölmeyeceksiniz. ''
    Cevapla
  • Bülent Aktaş 10 yıl önce Şikayet Et
    bu daha başlangıç. Siz asıl kurban piyasasını elinde bulunduran cemaatin fiyatlarını görün bakın ondan sonra şaşırın. İstanbul'da kurban kesmek artık çok zor.metropol adı altında doğu ve iç anadolu daki kurban fiyatlarını üçe katlayan bu zihniyet oldukça çok zor hele birde son yıllarda moda oldu gidiyorsun kurban almaya malum cemaat kilo fiyatı belirlemiş ne pazarlık var ne bir şey keseceksen mecburen kabul ediyorsun. bağış yolu ile kesmek istesek yahu benim ülkemde bir sürü fakir fukara var.boğazından et geçmeyen var onlar dururken ben dış ülkede nasıl bağış yoluyla keseyim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki