Amasya Belediyesi'nin çılgın projesi!

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, kent merkezindeki araç trafiğini önemli oranda rahatlatacak köklü çözüm projesini açıkladı.

Amasya Belediyesi'nin çılgın projesi!
Amasya Belediyesi'nin çılgın projesi!
GİRİŞ 11.09.2013 19:25 GÜNCELLEME 11.09.2013 19:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Uzun süredir şehrin trafik akışında alternatif yolun önemli rol oynayacağını belirten Özdemir, Harşena Dağı'nın altından açılacak tüneli 2015 yılında kullanıma açacaklarını söyledi. Özdemir, tünele Ferhat Tüneli ismini vermeyi düşündüklerini ifade etti.

Cafer Özdemir, 'çılgın proje' olarak nitelendirdiği ve ildeki trafiğe büyük rahatlama sağlayacak yeni proje hakkında bilgi verdi.

Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki tünelin Hükümet Konağı arkasından başlayıp Harşena Dağı altından geçerek Kurşunlu Mahallesi'nde oluşturulacak döner kavşağa çıkarak trafik akışına hız verileceğini bildiren Başkan Özdemir, "Amasya'nın uzun zamandır beklediği şehir içi trafiğini rahatlatacak olan 'çılgın proje' diyebileceğimiz projeyi en kısa zamanda hayata geçireceğiz." dedi.

Tünelin, çevre yolu tamamlandıktan sonra Amasya'nın araç trafiğini kısmen de olsa rahatlatacağını ve özellikle transit araç geçiş noktasında ciddi faydasının olacağını kaydeden Özdemir, şöyle devam etti:

"Ancak mevcut şehir içerisinde ki trafiğin rahatlatılması için üçüncü caddenin açılması planlanıyordu. Araştırmalarımız neticesinde hem maliyet hem de kültür varlıklarının korunması adına ciddi hesaplar yaparak bir projeye imza attık. Projesini yaptığımız yol Amasya Valilik binasının arkasından girecek olup Harşena Dağı altına tünel kazılarak Kurşunlu Mahallesi'nden çıkacak şekilde 970 metrelik tüp geçit projemizi hayata geçireceğiz."

Yapılacak tünelin fizibilite ve ön etüt çalışmalarını tamamlandıklarını belirten Özdemir, "Aydınlatma ve seslendirme ile ilgili projelerimiz de bitirilmek üzere. 2014 yılı başında ize bu projenin ilk kazmasını vuracağız ve çalışmalarımızı 1 yıl içerisinde bitireceğiz. Amasya merkezde hane başına birden fazla araç düşmektedir. Bu araçların şehir içerisindeki trafik problemini önemli oranda azaltacağını düşündüğümüz çılgın proje olacaktır. Tünelin ismini de 'Ferhat Tüneli' olarak düşünüyoruz. Çünkü Ferhat geçmişte Amasya'ya su getirmek için dağları delmiş. Biz de araçları şehir içerisinde rahat hareket edebilmeleri için Harşena Dağı'nı deleceğiz. Tünelimiz için tahmini maliyetimiz 10 milyon lira olarak hesaplanıyor. Bu hesaplanan paranın finansmanı konusunda problem yok, hazırız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • beyazferda 10 yıl önce Şikayet Et
    trafik tamam rahatlasın da ..amasyanın şehir güzelliğini göremeyecekler.. trafik rahatlasın ama şehiri göremeyecekler ve sadece dağ içinden tüneli geçip gidecekler.burada ne var bilmeden gidecekler. güzellikleri görmeleri gerek insanların.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler