Gaziantep'te dev açılış

Güneydoğu'nun en büyük alışveriş merkezi Prime Mall Gaziantep, yarın açılıyor.

Gaziantep'te dev açılış
Gaziantep'te dev açılış
GİRİŞ 12.09.2013 18:21 GÜNCELLEME 12.09.2013 18:21

Dünya genelinde toplam 2,5 milyar dolar yatırımı bulunan ve Türkiye'de proje değeri 500 milyon Dolar'dan fazla gayrimenkul geliştirmiş olan Prime Development'ın, Prime Mall İskenderun ve Prime Mall Antakya'dan sonra üçüncü ve en büyük AVM projesi olan Prime Mall Gaziantep açılıyor.

150 milyon Dolar yatırımla hayata geçen AVM, 56 bin metrekare kiralanabilir alanı, 160 bin 992 metrekare inşaat alanı ve pek çoğu Gaziantep pazarına ilk defa girecek yeni markalardan oluşan Prime Mall Gaziantep, 165 mağazası ile yılda 10 milyon ziyaretçi ağırlamayı hedefliyor.

Açılıştan önce basın mensuplarıyla bir araya gelen Prime Development şirketi Türkiye CEO'su Dr. Artuğ Çetin, AVM hakkında açıklamalarda bulundu.

Prime Mall Gaziantep ile şehre önemli bir yaşam merkezi sunacaklarına değinen Çetin, teknolojinin tüm imkanlarının kullanıldığını ve AVM'de dikkat çeken en önemli unsurun dış yüzeyinin baklava, iç kesimlerinin ise fıstık ve baharat motifleri ile işlendiğini ifade etti.

AVM'nin inşaatının normalden 4 buçuk ay önce bitirildiğine dikkat çeken Çetin, kiralama oranlarının kısa sürede yüzde 95'e ulaştığını vurguladı.

Çetin, "Yüzde 95 gibi yüksek bir orana ulaşılabilmiş olmamızın diğer bir sebebi ise, perakendecimizin Gaziantep pazarına olan inancı ve güvenidir. Dolayısıyla AVM'mizin lokasyonuna, şirketimize ve de Gaziantep pazarına olan güven bir araya gelmiş ve yüzde 95 kiralama oranı yakalanmıştır." diye konuştu.

Gaziantep pazarında bir çok yeni mağazanın da yer alacağını dile getiren Çetin, AVM bünyesinde toplam 165 mağaza bulunduğunu belirtti.

PRIME MALL GAZİANTEP 10 MİLYON ZİYARETÇİYİ HEDEFLİYOR

Bölgedeki potansiyelleri göz önüne alarak ziyaretçi sayılarını yıllık 10 milyon olarak belirlediklerini söyleyen Çetin, şunları kaydetti:

"Açıldığı andan itibaren ziyaretçi akınına uğraması beklenen Prime Mall Gaziantep marka çeşitliliğiyle fark oluşturuyor. Zengin bir food court, 10 salonlu dijital sinema salonları ve eğlence kompleksi, açık ve kapalı otoparkıyla müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşınacağı alışveriş merkezinde yıllık 10 milyon ziyaretçiyi hedefleniyoruz."

PRIME MALL GAZİANTEP'TE 2 BİN 500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Bölgenin ekonomik yaşamına da canlılık getirmeyi hedeflediklerine değinen Çetin, yaklaşık 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacaklarını ifade etti.

Çetin, "İnşaatın son 2 ayında da gerek inşaat, gerek dekorasyonu tamamlamak için sahada her gün bin 500 den fazla kişi çalıştı. Buradan, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sonuç olarak, kendilerinin vesilesiyle 2 bin ile 2 bin 500 kişinin istihdam edileceği ve toplamda 150 milyon dolarlık bir proje hayata geçirilmiş bulunuyor." diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı