Hacı adayları yola çıktı!

Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara giden ilk hacı adayları Atatürk Havalimanı'nda aileleri tarafından dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Hacı adayları yola çıktı!
Hacı adayları yola çıktı!
GİRİŞ 13.09.2013 00:52 GÜNCELLEME 13.09.2013 00:52

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen ilk hacı adayı kafilesi Suudi Arabistan Havayollarına ait uçakla İstanbul'dan Medine'ye gitti. Hacı adaylarının hareketinden önce Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde düzenlenen uğurlama törenine İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran, hacı adayları ve yakınları katıldı. Törende 291 hacı adayı dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Türkiye genelinde bu sene 54 bin 9 yüz hacı adayı hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara götürülecek.

EN KÜÇÜK HACI ADAYI

Hacı adaylarından Kadir Ceylan, çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Allah gitmeyenlere nasip eylesin. Çok güzel bir duygu. Orada gitmeyenler için tek tek dua edeceğim. Türkiye'ye de bol bol dua edeceğim" dedi.

7. kurada kendisine hac vazifesinin çıktığını ifade eden Hatice Nedim ise "Kayseri'den geliyorum. Eşimle birlikte gidiyorum. Çok duyguluyum. Peygamber Efendimize kavuşmak istiyorum. Çok özledim. Çok sevinçliyim. Rabbim gitmeyenlere nasip etsin" şeklinde konuştu. 4 yaşındaki En küçük hacı adayı olan Talha Emir Gör, havalimanında hacı adaylarının ilgi odağı oldu. Anne ve babasıyla birlikte kutsal topraklara giden ve çok mutlu olduğunu söyleyen Talha Emir, babası Salih Gör'ün kucağında basın mensuplarına el sallayarak poz verdi.

DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen törende bir konuşma yapan İstanbul Mütfüsü Rahmi Yaran, "İstanbul'dan 9 bin 30 hacımız gidecek. Siz o hacılarımızın öncüsüsünüz. Bugünkü kafilemiz 291 kişi. Bu 9 bin 30 hacının 5 bin 183 tanesi Diyanet İşleri Başkanlığı'yla, 3 bin 847 tanesi de şirketler vasıtasıyla mukaddes topraklara intikal edecek. Son kafilemiz 9 Ekim tarihinde hareket edecek. Dönüşlerde ise ilk kafilemiz bayramdan sonra 19 Ekim'de İstanbul'a inmiş olacak. Son kafilemiz de 13 Kasım'da gelmiş olacak. Rabbim selametle gitmek ve gelmek nasip eylesin. Orada kendinize, ailenize, milletimize, memleketimize dua ediniz lütfen. Alemi İslam yanıyor. Çok zor durumda. Alemi İslama, bütün dünyaya dua ediniz" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya