Giresun eşcinsel başkan adayını konuşuyor

Giresun Federasyonu Genel Başkanı Hasan Turan, Giresun'a eşcinsel belediye başkanı haberlerinin Giresunluları üzdüğü söyledi.

Giresun eşcinsel başkan adayını konuşuyor
Giresun eşcinsel başkan adayını konuşuyor
GİRİŞ 13.09.2013 18:01 GÜNCELLEME 13.09.2013 18:01

Turan, "Üzüntüye sebep veren olay, insanların cinsel tercihleriyle ilgili değil, kişinin facebookta paylaştığı bir yazıyı yerel medyanın haberleştirilmesi ve ulusal medyanın da bunu doğru kabul ederek haberleştirmesidir." dedi.

Giresun Federasyonu Genel Başkanı Hasan Turan, basında yer alan 'Giresun'un Bulancak ilçesine eşcinsel belediye başkan adayı' haberleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Turan, "Son günlerde, Giresun şehrimiz, Amerika'da yaşayan Can Çavuşoğlu adlı bir şahsın, Giresun Bulancak ilçesinde belediye başkanı adayı olacağıyla ilgili ulusal ve yerel basında gündem olmuştur. Seçimlerin yaklaşması, insanların demokratik haklarını kullanması doğaldır. Ancak bu doğal olmayan şey, kişinin cinsel tercihleri üzerinden haber konusu yapılmasıdır. Bu da bizim toplumumuzun, sivil toplum kuruluşlarının dikkatini çekmiştir. Özellikle İstanbul'da 400'e yakın derneği bulunan Giresunluları bu üzmüştür." ifadelerini kullandı.

Sorunun cinsel tercih olmadığını söyleyen Turan, "Üzmesine neden olan, insanların cinsel tercihleriyle ilgili kendi adlarına tasarrufta bulunmaları, bir takım yerlere aday olmaları değildir. Bizim sosyal tabanımızdan olmayan birinin, şehrimizle bağı bulunmayan kişinin bir facebook sayfasında belki de kişisel münasebetleri sonucunda ya da bir kızgınlık sonucunda sayfasında paylaşmış olması. Bunu da yerel medya haberleştirilmesi ve ulusal medyanın da bunu doğru kabul ederek haberleştirip gündemlerine taşıması sonucunda oluşmuştur bu üzüntü. Oranın şehrinin insanının olmaması ve cinsel tercih kimliğiyle de gündeme gelmiş olması, hemşehirlilerimiz arasında rahatsızlıklara neden olmuştur." şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar