Koltuk protestosu!

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, Kamu- Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Temsilciliği üyeleri, okul idarecilerinin mülakatla atanacak olmasına 'koltuklu eylemle' tepki gösterdi.

Koltuk protestosu!
Koltuk protestosu!
GİRİŞ 13.09.2013 18:43 GÜNCELLEME 13.09.2013 18:43

Türk Eğitim-Sen Nazilli Şubesi Başkanı Olgun Ergin, beraberindeki 6 üyeyle birlikte yaptığı açıklamada, Milli Eğitim yetkililerinin idareci atamaları konusunda adam kayırma ve siyasi gücün etkisine sığınarak koltuk kapma yarışına girdiğini söyledi.

Üyelerinden bazılarına, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bazı yetkililerin, AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen bir sendikaya üye olmaları halinde mülakatlarda yüksek puan verip, idareci olmaları için tekliflerde bulunduğunu ileri süren Ergin, "Toplu sözleşme sürecinde memuru masada satanların, konu makam dağıtmak ve kapmak olduğunda ne kadar mahir olduklarını görüyoruz. Baskıyla, tehditle kendileri dışındaki sendikalardan öğretmenlerin istifa ettirilmeye çalışılması, şantaj uygulanması, mülakatla istediği insanlara istedikleri puanları vermeleri, liyakat yerine yalakalık derecesine göre idareci atama çalışmaları meslektaşlarımızın onuruna yapılmış bir hakarettir" dedi.

Ergin, sendika binası önünde sergiledikleri üzerine 'Satılık İdareci Koltuğu' ve 'Adamı adam eden koltuk değil, koltuğa kıymet kazandıran duruş ve şahsiyettir. Bu tür satılık adamların bir daha sendikamıza kabul edilmeyeceği, tüm şahsiyetli insalara duyurulmalı, adam olmadıklarını cümle alem bilmelidir' yazılı iki kağıt aslı koltuğu da basın mensuplarına gösterdi. Koltuğu okulların açılacağı 16 Eylül'de benzin döküp, yakacaklarını da belirten Ergin, uygulamanın kabul edilemez olduğunu kaydetti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi