İSKİ çalışması sırasında göçük

Beykoz'da İSKİ'ye ait kanalizasyon çalışması sırasında Erdoğan Yaman isimli işçi toprak altında kaldı. Yaman, iş arkadaşları ve itfaiye ekiplerinin bir saat süren ortaklaşa çalışması sonucunda kurtarıldı.

GİRİŞ 14.09.2013 10:50 GÜNCELLEME 14.09.2013 13:09

Beykoz Baklacı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Üstün Sokak'taki İSKİ'ye ait kanalizasyon çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması şu şekilde gerçekleşti. Saat 11.00 sıralarında Erdoğan Yaman isimli işçi, beton boruların yerleştirileceği 3 metrelik derinliğe inip inceleme yapmaya başladı. Arkadaşlarının uyarılarıyla hareket eden Yaman'ın üzerine bir anda toprak döküldü. Kaçmak için uğraşan ancak başaramayan Yaman, boğazına kadar toprağın içinde kaldı.

CAN PAZARI YAŞANDI

Yaman'ın toprak altında kaldığını gören arkadaşları yardımına koşup fazla toprak dökülmesini önledi. Çalışanlar polis ve itfaiyeyi arayıp yardım istedikten sonra kürek ve iş makineleriyle arkadaşlarını kurtarmaya çalıştı. Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekipleri işçi Yaman'ı kurtarmak için operasyon başlattı. İlk olarak kazı alanının çevresi şerit çekilerek vatandaşlar uzaklaştırıldı. İki çalışan ve iki itfaiye eri boğazına kadar toprak içindeki Erdoğan Yaman'ın yanına indi. İtfaiye ekiplerinin verdiği talimatlar doğrultusunda iş makineleri Yaman'ın etrafında kazı yaptı. Makinenin giremediği yerlerde kazma ve kürekle kazı işlemine devam edildi. Yaklaşık bir saat süren operasyonun ardından yaralı işçi Erdoğan Yaman, kurtarılarak dışarı çıkarıldı. Yaman ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedavi altına alınan işçinin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Olay tanığı bir işçi "Çalışma yapıyorduk. Bir anda toprak kaymaya başladı. Arkadaşımızı uyardık kaçmaya çalıştı ancak kendisini kurtaramadı" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar