ODTÜ'lü 45 öğrenciyi şoka sokacak haber

ODTÜ'de Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması törenine katılan Başbakan Erdoğan'ı protesto eden 45 öğrenci için 6'şar yıla kadar hapis istendi.

ODTÜ'lü 45 öğrenciyi şoka sokacak haber
ODTÜ'lü 45 öğrenciyi şoka sokacak haber
GİRİŞ 16.09.2013 05:53 GÜNCELLEME 16.09.2013 05:53
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

İddianamede “Grubun, önlem alan polislere, sırt çantalarından çıkardıkları molotoflar, soda şişeleri ve sapanla bilye attıkları; sopalar ve havai fişeklerle saldırdıkları” belirtildi.

GÖKTÜRK-2 uydusunun Çin'den uzaya fırlatılması nedeniyle ODTÜ'de düzenlenen törene katılan Başbakan Tayyip Erdoğan'ı protesto eden 45 öğrenci hakkında 6'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava açılan öğrenciler arasında polisin attığı gaz bombasıyla başından yaralanan ve beyin kanaması geçiren Barış Barışık da bulunuyor.Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianemede öğrencilere yönelik suçlamalar şöyle yer buldu: “İçlerinde ODTÜ öğrencisi olmayan şahısların da bulunduğu yaklaşık 400 kişilik öğrenci grubunun, önlem alan polislere, sırt çantalarından çıkardıkları molotoflar, soda şişeleri ve sapanla bilye attıkları; sopalar ve havai fişeklerle saldırdıkları; topladıkları kalasları yakarak eylemi gerçekleştirdikleri anlaşılmıştır.”

‘GÖREVİ YAPTIRMAMAK İÇİN DİRENME'

İddianamenin sanıkları arasında, olaylar sırasında polisin attığı gaz bombasıyla yaralanarak beyin kanaması geçiren ve günlerce yoğun bakımda yatan Barış Barışık da yer aldı. Barışık, ifadesinde polisin kendisini hedef alarak ateş etmesi sonucu yaralandığını ve bu polislerden şikayetçi olduğunu belirtti. Savcılık da Barışık ile diğer kişilerin, polisin orantısız güç kullandığı iddiası üzerine soruşturma evrakını ayırıp Memur Suçları Soruşturma Bürosu'na gönderdi. Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, 45 öğrencinin “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet” ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından 6'şar yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi.

‘DEMOKRATİK HAKKIMIZI KULLANDIK'

Sanık öğrenciler de savunmalarında “Başbakan'ın siyasi uygulamalarını protesto etmek amacıyla yapılan eyleme katıldıklarını, demokratik haklarını kullandıklarını” belirterek suçlamaları kabul etmedi. Duruşma 18 Aralık 2013'te görülecek. Olaylara ilişkin 9 öğrenci hakkında ise TMK 10. maddesiyle görevli savcılıkça, terör bağlantısı şüphesiyle ayrı bir soruşturma yürütülüyor.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 37
  • kartal 10 yıl önce Şikayet Et
    alınması gereken çok önlem var. üniversiteler her ne kadar kendi içinde özerk olsada yök kapatılmalı kanunda farklı düzenlemeler yapılmalı ve üniversitelere mecburi uyması gereken kurallar getirilmeli,her hangi bir abuk sabuk olayda artık suçlayacakları bir yök olmamalı,böyle provakatif işlerle uğraşan öğrencileri uzaklaştırma bilmem ne değil kesin bir şekilde okulla ilişiğini bitireceksin.tertemiz nice vatan çocukları var yerleri anında dolar merak etmeyin.ha üniversite fakülte yada bölüm yönetimleride bu tip provake işlerin içinde yer alıyorsa düzenlenmiş olan kanunla onlarında cezası kesilmeli.polis devleti istiyormuşum gibi bir intibaada uyanmasın yazdıklarımdan.elbetteki üniversitelerde ilimde siyasette olacak.ama niyetleri apaçık aşırıya giden guruplarada dur demeyi bileceksin.yoksa üniversiteler ilim ve siyaset yeri değil fitnenin merkezi olur
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    YOK KANUN,YAP KANUN... hükümetin gevşekliği işte. polise, molotof atacak,bilya atacak.sapanla taş atacakişişe atacak. bu demokratik tepki olacak ve poliste bunları yakalayınca orantısız güç olacak.. YAHU ENVER PAŞA BİLE. BU DURUMLARDA YOK KANUN YAP KANUN DEMİŞTİ. beyler, polisin de bir canı ve sabrı var. BU BÖYLE GİDERSE POLİS TE İSYAN EDECEK. BELKİ KASTEN BU İSTENİYOR VE POLİSİN HÜKÜMETE KARŞI DÖNMESİ İSTENİYOR. buna dikkat. bviz sakin kafa ile bunu düşündük. AKP bunu ihmal etmesin ve polisi korusun, her akşam olay,polisi de bezdirir. istenen bu demek ki.ey AKP akıllı ol.ÇIKAR ŞU BURS KESME İŞİNİ. YOKSA POLİSİ KAYBEDECEKSİN.
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    önce burslarını kes. bunlara ceza vermezler. siz en güzeli bunların bursun bu kesin,yapabiliyoırsanız 3 yıl okuldan uzaklaştırın. ODTÜ yurtları da çok eskidi. her an yıkılma tehlikesi var. malzeme yorgunluğu var. onun için kentsel dönüşüm fonundan, yıkın ve yenisini okul dışında bir yere yapın.CAN DÜNDARIN VİLLASINA YAKIN YAPIP TA ONU STRESE SOKMAYIN, BAKIN EVİNİN YANINDAN YOL GEÇİRDİNİZ FENA OLDU.TÜRKİYE CAN DÜNDARIN korna sesinden ve araba gürültüsünden uzak olsun diye YANINDA YER ALDI. GENÇLER DAMLARDAN ATLAYIP ÖLDÜ. ona göre haa..
    Cevapla
  • misafir2015 10 yıl önce Şikayet Et
    2gün sonra çıkarlar.... polisimiz yakalıyor, mahkemelerimiz salıyor. Yakında okuruz yine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar..Kanunlarımız suçludan yana, cezalarımız yeterli değil.Caydırıcılıktan öte adamları daha da cesaretlendiriyor.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    ODTÜ,ve gezici usulü ..demokratik hak ne demek?...... ....Cevap : Polise ; Molotof, soda şişesi ,sapan, bilye,demir boru,sopa, havai fişek,kaldırım taşı ve kiremit atmak? demektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...