Kız arkadaşı 'O kalp bana ait' deyince

Antalya'da 2 gün önce geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki gencin böbrek, karaciğer ve pankreasını ailesi tarafından bağışlandı. Gencin kalbi için kız arkadaşından izin çıkmadı.

Kız arkadaşı 'O kalp bana ait' deyince
Kız arkadaşı 'O kalp bana ait' deyince
GİRİŞ 17.09.2013 15:22 GÜNCELLEME 17.09.2013 15:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Antalya'da 2 gün önce geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki gencin böbrek, karaciğer ve pankreasını ailesi tarafından bağışlandı. Doktorların kalbi de almak istemesi üzerine aile, gencin kız arkadaşının izin vermemesi üzerine kalbini bağışlamadı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir akrabasını hava limanına bıraktıktan sonra eve dönen Ahmet Berger (19), kullandığı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kazada ağır yaralanan Berger, hava ambulansı ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada 2 gün yoğun bakımda gözlem altında tutulan Berger'in beyin ölümü gerçekleşti.

Bunun üzerine harekete geçen Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü koordinatörü Ayşe Özkan Kumru, aileyle görüşerek organ bağışı bulunmaları konusunda teklifte bulundu. Ailenin ikna olması üzerine Berger'in annesi Fatma Berger ile baba Bayram Berger çocuklarının böbrek, karaciğer ve pankreasını bağışladı. Doktorların, 'Kalbini de bağışlayacak mısınız?' sorusu üzerine anne Fatma Berger, "Oğlumun sevdiği kız kalbin bağışlanmasını istemiyor. 'O kalp bana ait' diyerek kalbi bağışlamamamızı rica etti. Bu nedenle kalbi bağışlamayacağız." diye cevap verdi. Berger'den alınan böbrekler, karaciğer ve pankreas başka hastalara nakledilmek üzere koruma altına alındı.

Organları bağışlanan Berger'in üniversite sınavlarına hazırlandığı öğrenildi. Berger'in tıp fakültesi okumak ve beyin cerrahı olmak istediği belirtildi.

YORUMLAR 4
  • Dobra dobra 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahım yaaa bu nedir ya cehalet cahillik o kalp bana aitmişmiş onun hatırasıyla yaşa madem iki gün sonra gidip evlencek bide böyle dram yapıyor
    Cevapla
  • serkan saymaz 10 yıl önce Şikayet Et
    kaş yaparken, göz çıkarmış.... bir hayat kurtaracakken... yazik olmuş.. okız bir zaman sonra kalp nakline muhtaç olunca nasıl büyük bir yanlış yaptığının farkına varacak....
    Cevapla
  • osman sakrak 10 yıl önce Şikayet Et
    1710133140. kalp sadece insanın vucuduna kan pompalayan bir organ mesela ciğer pankreas nebiliim diğer organlargibi ama bunlardan farklı bir organ varki oda beyin vucudun bütün işlevleri beyin tarafından gerçekleştirilir yani sevgi nefret veya intikam hafıza duygu düşünce uyumak uyanmak rüya görmek kabus görmek hayatın içindeki olumlu yada olumsuz bütün faaliyetlerden beyin sorumludur bunun için sevgi için kalbini bağışlamadım demek biraz olmuyor gibi
    Cevapla
  • acı konuşur 10 yıl önce Şikayet Et
    acaba. o kız evlenince başkasına ait olunca o verdirmediği kalbin vebalini verebilecek mi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beştepe'deki kritik zirve sona erdi! Erdoğan'dan son dakika açıklamaları
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!