Mustafa Koç 'Gezi' yorumuyla 'pes' dedirtti

Gezi Parkı olaylarında eleştirilerin odağında olan Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, eleştirilere ilişkin ilk kez konuştu. Koç, ‘Sizce Taksim'de yaşanan olaylarda 300 aracın yakılması şiddet içermeyen olaylar mıydı?' sorusuna verdiği cevapla komik durumu düştü.

Mustafa Koç 'Gezi' yorumuyla 'pes' dedirtti
Mustafa Koç 'Gezi' yorumuyla 'pes' dedirtti
GİRİŞ 18.09.2013 08:47 GÜNCELLEME 18.09.2013 09:25
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Gezi Parkı eylemlerine katılanlar için 'bunlar mı ülkeye zarar verecek' açıklaması yapan Mustafa Koç esnafa verilen zararı, yakılan kamu araçlarını ve bankaları ile tahribata uğrayan basın araçlarını görmemezlikten geldi. 

"GÖSTERİ HAKKI DOĞAL OLMALI"

Yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Mustafa Koç'un, Hürriyet'e yaptığı ilk yorumları şöyle: "İleri demokrasilerdeki gösteri hakkı nasıl mevcutsa Türkiye'de dünyanın parçası olacaksa ki ona oynadığımızı biliyorum. Şiddet kullanılmadığı müddetçe, gösteri hakkının doğal olması lazım."

Mustafa Koç, ‘Sizce Taksim'de yaşanan olaylarda 300 aracın yakılması şiddet içermeyen olaylar mıydı?' sorusuna ise şu yanıtı verdi:

'BUNLAR MI ÜLKEYE ZARAR VERECEK?'

"Oraya gelen insanları gördünüz mü? Sizin benim gibi insanlar. Ellerinde molotof kokteyli olanlardan bahsetmiyorum. Ama hepsinin aynı kefeye konmasını kabul etmiyorum. Kusura bakmayın. 70 yaşındaki teyze de gördüm, 18 yaşında çocuk da. Bunlar mı ülkeye zarar verecek. Bundan vazife çıkartan insanlar tabii ki olmuştur."

BAŞBAKAN'LA GÖRÜŞMEDİK

Mustafa Koç, ‘Gezi olayları sürecinde Başbakan ile bir görüşmeniz oldu mu, randevu istediniz mi?' şeklindeki soruyu, "Yok olmadı. Zaten kendisi çok yoğundu o dönemde. Kuzey Afrika'ya gitti. Çok sayıda iddia ortaya atıldı" şeklinde yanıtladı.

GEZİ PARKI OLAYLARINDA NELER OLDUĞUNU NE ÇABUK UNUTTUNUZ!

YORUMLAR 81
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlarımızın bu konuda bilinçlenmesi lazım diyeceğim ama daha Yahudinin sembolu haline gelmiş cocacoladan uzak duramıyor ki.
    Cevapla
  • mahmut arslan 10 yıl önce Şikayet Et
    Maraşlı. Her on yılda gizli veya açıktan darbe yaptırmış bir zihniyetten başka ne beklerim. On yılı geçti darbe yok askerden ümit kesildi. mecburen başka kapılara yönelecek.
    Cevapla
  • kazanmakgaranti.tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Senden daha KOÇ'u yok. Bu alanda en iyilerdensin Koç holding.
    Cevapla
  • Ekrem URAS 10 yıl önce Şikayet Et
    Tuzu Kurular. Adamın parası o kadar çok ki,bu insanların ülkeye,vatandaşlara verdiği zarar ondan dolayı gözüne gelmiyor. Yetkililerin yerinde olsam bu adamdan bütün zararları faiziyle birlikte alırdım.Aslında bu insanların mal ve hizmetlerini bizler de boykot etmemiz lazım.
    Cevapla
  • selami kaya 10 yıl önce Şikayet Et
    Samimi olmanın zorluğu?. Devletimiz güçlüdür, Hükümetimiz görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Gösteri ve hak arama mücadeleleri haktır. Her türlü şiddet Kötüdür. Devletimiz de bahsi geçen olaylarla ilgili gerekeni yapacaktır. Hükümetler demokrasi ile yönetildiğimiz için demokratik usullerle ve seçimle gelir ve hizmet ederler. Halk kanaatini gösterir. Bizler iş dünyasının önde gelenlerinden olarak bu konularda yorum yapmamız doğru olmaz. Toplumda taraf olacak hiç bir faaliyete bulaşmadık bulaşamayız. Böyle bir olayda bir şekilde ismimizin geçmesi bizi çok huzursuz etti. Kaç gündür gözümüze uyku girmiyor. DESEYDİ N O O L U R D U ki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti