Öcalan neden Drogba dedi?

Hafta sonu İmralı'da BDP heyeti ile görüşen Abdullah Öcalan'ın anadilde eğitim hakkıyla ilgili ''Devletten dilenir gibi niye bekliyorsunuz. Drogba gibi olun'' dediği iddia edildi.

Öcalan neden Drogba dedi?
Öcalan neden Drogba dedi?
GİRİŞ 19.09.2013 12:30 GÜNCELLEME 19.09.2013 14:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Öcalan İmralı'ya giden BDP heyetine anadilde eğitim konusunda ilginç bir örnek verdi. BDP'ye bu konuda Drogba'yı örnek almalarını söyledi.

İmralı'ya giden BDP Heyeti ile Öcalan'ın görüşmelerinin detayları medyaya yansımaya başladı. Radikal Gazetesi'nden Eyüp Can Sağlık, bugünkü yazısında bu görüşmeden ilginç bir perde arkası paylaştı. Anadilde eğitim konusunda mücadeleye devam etmeleri gerektiğini söyleyen Öcalan, meğer heyete "Drogba'yı örnek alın" demiş!

Eyüp Can, sıkı bir Galatasaray hayranı olan Abdullah Öcalan'ın BDP'ye verdiği örneği Radikal'deki köşesinden şöyle anlatıyor;

"Bir ara konu anadilde eğitim gibi temel haklara gelince "Devletten dilenir gibi niye bekliyorsunuz. Drogba gibi olun" diyerek heyeti şaşırtmış.
Drogba!
Öcalan'ın sıkı bir Galatasaray taraftarı olduğu sır değil.
Ama Drogba'yı BDP'lilere örnek gösterecek kadar yakından takip ettiğini bilen yoktu.
Meğer ediyormuş.
Drogba'nın mücadeleci oyunculuğu ve kişiliğini hayranlıkla izliyormuş.
Drogba sadece dünya çapında iyi bir oyuncu değil o aynı zamanda ülkesinde yaşanan iç savaşa son vermek için canla başla mücadele etmiş bir barış elçisi.
Öcalan efsane oyuncu Eric Cantona'nın Didier Drogba'yı anlatan belgeselini İmralı'da izlemiş midir bilmiyorum ama belli ki Drogba'nın Fildişi Sahilleri'nde silahları susturmak için verdiği mücadeleden haberdar."

İşte Eric Cantona'nın Football Rebels (Başkaldıran Futbolcular) belgeselinden Drogba'yla ilgili bazı bölümler...

YORUMLAR 1
  • orhan gazi demirci 10 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de ne kadar BDP'li varsa, ne kadar bölücü varsa. hepsi Drogba'ya kurban olsun. hepinizi toplayalım Drogba Başgan'ın bi sağ ayak serçe parmağı etmezsiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri