Adana'da uyuşturucu tacirlerine şafak baskını

Adana'da öğrencilere uyuşturucu sattığı belirlenen sokak satıcılarına yönelik olarak şafak vakti özel harekat, çevik kuvvete bağlı 300 polis helikopter desteği ile birlikte operasyon düzenledi.

Adana'da uyuşturucu tacirlerine şafak baskını
Adana'da uyuşturucu tacirlerine şafak baskını
GİRİŞ 19.09.2013 13:22 GÜNCELLEME 19.09.2013 13:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, ihbar üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, merkez Seyhan ilçesine bağlı 9 mahallede "torbacı" diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarının öğrencilere eroin ve esrar sattığını belirledi. Polis, savcılıktan alınan izinle şahısları 6 ay boyunca teknik ve fiziki olarak takip etti.

Takip sırasında torbacıların sokak başlarında müşterilerini beklediği, uyuşturucu almak isteyen kişilerle parolalı konuştuğu tespit edilirken, ayrıca uyuşturucu isteyen şahsa esrar, eroin ya da hapı polise yakalanmamak için telefonla değil ıslıkla haberleşerek motosikletli bir şahsın getirdiği öğrenildi. Şahısların bunun dışında yanlarında sadece 1 paket satışa hazır uyuşturucu bulundurduğu, polise yakalanınca da içici olduğunu söylediği belirlendi.

Polis, yaklaşık 6 ay torbacıları takip ettikten sonra yeterli delilleri elde ederek operasyon için düğmeye bastı. 17 Eylül günü şafak vakti özel harekat, çevik kuvvet, terörle mücadele ve asayiş ekiplerinin katıldığı helikopter destekli operasyonla 9 mahallede 21 ayrı adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Yapılan operasyonda 20 kişi gözaltına alınırken, evde yapılan aramalarda ise 98 paket eroin, 50 gram esrar, 2 pompalı tüfek ve 1 tabanca ele geçirildi.
Sorgusu devam eden zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    ALDIĞINIZ MAAŞ HELAL OLSUN. Cumhuriyet tarihinde bukadar ot,eroin kaçakçılık ,çeteler,kapkaç, yakalnmadı,helal olsun size ve tüm emniyete.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı