Taksim'de Gaziler Günü töreni

Taksim'de Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Anıtı'na çelenk konuldu. Törenin ardından Gazi yürüyüşü düzenlenirken, askerlerin geçiş törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Taksim'de Gaziler Günü töreni
Taksim'de Gaziler Günü töreni
GİRİŞ 19.09.2013 15:05 GÜNCELLEME 19.09.2013 15:05

19 Eylül Gaziler Günü programı kapsamında Taksim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Gaziler ve yakınları tören düzenledi. Törene İstanbul Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun, 23'üncü Motorlu Piyade Tüm General Mete Salt, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet, Muharip Gaziler İstanbul Şube Başkanı Ahmet Kendigel ile çok sayıda Gazi ve gazi yakını katıldı.

Taksim Meydanı'nın da bulunan Atatürk Anıtına çelenkler konulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı'ndan sonra anı defterini imzalayan Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun kürsüde konuşma yaptı. Sun konuşmasında, “Aziz Atam önderliğinde dünyaya farklı bir anlayış, eşsiz bir heyecan, emsalsiz bir kahramanlık örneği göstererek asil bir milletin dirilişine yeniden vesile olan siz gazilerimizin huzurunda bulunmanın gururunu yaşıyoruz. Mukaddes vatanımızın her karış toprağında bulunan hakkınızın bilincinde gelecek kuşaklara özgür ve mutlu bir hayat bırakma gayretinizin farkındayız. Şehitlik yüce bir makamdır. Ancak gerçek şu ki, şehit olmaz için ölmek gerekmez. Sizler yaşayan şehitlerimizsiniz” dedi.

Törende bando ekibiyle asker ve gaziler yürüyüş yaptı. Yürüyüş esnasında vatandaşlar alkış tutarken turistlerde cep telefonuyla yürüyüşü görüntüledi. Öte yandan, tören esnasında bir gazinin sıcaktan bunalarak baygınlık geçirdiği görüldü.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!