Ortaya çıkan özel güvenlik gerçeği

Derbide taraftar sahaya dalınca ilk kaçan özel güvenlikçiler oldu. Ama bu trajikomik durumun altında acı bir gerçek var: Tamamına yakını gündelik çalışıyor. Eğitim ve donanımları yok. Canlarını tehlikeye attıkları bu maçlarda sadece 45 lira kazanıyorlar.

Ortaya çıkan özel güvenlik gerçeği
Ortaya çıkan özel güvenlik gerçeği
GİRİŞ 24.09.2013 07:17 GÜNCELLEME 24.09.2013 07:32
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Der­bi­de yüz­ler­ce ta­raf­ta­rın bir an­da sa­ha­ya yö­nel­me­siy­le çok il­ginç bir gö­rün­tü or­ta­ya çık­tı. Asa­yi­şi sağ­la­mak­la gö­rev­li olan çok sa­yı­da özel gü­ven­lik per­so­ne­li ar­ka­la­rı­na bi­le bak­ma­dan kaç­tı. Bu du­rum stat­lar­da­ki gü­ven­lik so­ru­nu­nu bir kez da­ha tar­tış­ma ko­nu­su ha­li­ne ge­tir­di.

PROFESYONELLİK ŞART

An­cak stat­lar­da gö­rev alan özel gü­ven­lik ele­man­la­rı­nın ça­lış­ma ko­şul­la­rıy­la il­gi­li ger­çek­ler bu tür olay­la­rı ka­çı­nıl­maz kı­lı­yor. Ko­nuy­la il­gi­li gö­rüş­tü­ğü­müz VIP Gü­ven­lik Şir­ke­ti'nin sa­hi­bi Sa­im Öz­kan, ko­nuy­la il­gi­li çar­pı­cı bil­gi­ler ver­di.

Ay­nı za­man­da Özel Gü­ven­lik Şir­ket­le­ri Da­ya­nış­ma Fe­de­ras­yo­nu'nun ku­ru­cu üye­si olan Öz­kan, maç­lar­da gö­rev alan özel gü­ven­lik per­so­nel­le­ri­nin yüz­de 95'inin gü­nü­bir­lik ele­man­lar ol­du­ğu­nu ve maç ba­şı­na or­ta­la­ma 45-55 li­ra ka­zan­dık­la­rı­nı ifa­de et­ti.

Gü­ven­lik hiz­met­le­ri açı­sın­dan spo­run apay­rı bir dal ol­du­ğu­nu ve uz­man­lık ge­rek­tir­di­ği­ni be­lir­ten Öz­kan, "Dün­ya ge­ne­lin­de stat­lar­da gö­rev alan gü­ven­lik ele­man­la­rı özel eği­tim­ler­den ge­çi­ri­lir. Bizde ise gün­düz bir si­te­de ya da bi­na­da ça­lı­şan­lar, 45 li­ra öde­ne­rek ora­ya ko­nu­lu­yor.

45 LİRA İÇİN DEĞER Mİ?

Üst­le­rin­de göm­lek ve 5 li­­ralık bir ye­lek­ten baş­ka hiç­bir ekip­man­la­rı yok. Bu şart­lar­da ça­lı­şan bin in­san­dan ne bek­le­nir? Ço­ğu ‘45 li­ra için ne­den ca­nı­mı­zı teh­li­ke­ye ata­lım' di­yor hak­lı ola­rak" de­di.

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 14
  • erdemyildirim 10 yıl önce Şikayet Et
    Erdem Bey. Anca güvenliğe suç atsalar yahu adamlar ne yapsın canlarındanmı yoksa işlerindenmi olsun..900 Tl maaşla anca bu olur beğenmeyenler giysin o yeleği maç paralarını ben verecem..
    Cevapla
  • ali dilmen 10 yıl önce Şikayet Et
    yorum. özel güvenliği eleştirenler önce aynaya baksınlar elimizde ne varki savunalım polisin biber gazı var copu var bizim neyimiz var hiçbir yetkimiz yok korkuluk gibi bizi oraya koymuşlar eleştirenler ilk önce buna baksın 45 tl ye bu kadar olur
    Cevapla
  • Uğur 10 yıl önce Şikayet Et
    5188 DEVLET GÖRMEZDEN GELİYOR. Her ne olsa ÖGG suçlu oluyor. kardeşim 5188 yasasını bir inceleyin bakın acaba ne var yasada ben 8 yıldır bu mesleği yapıyorum DEVLET ACABA 5188 TABİ ÖZEL GÜVENLİKLERE NE YAPTI NE İLE BU İNSANLARI KORUYOR YETKİLERİ HAKLARI NEDİR . Taşeron firma insanları köle gibi kullanırken hiç biri dönüp sormadınız bu insanların hali ne diye ! Hak hukuk ADALET acaba biz özel güvenliklere tanınmış mı, ben yıllarca taşeron firmaya hizmet ettim HAKKIMI YEDİLER DEVLET NERDEY Dİ ! Stadlarda bekleyen güvenlikçilerin hukuken nasıl bir yetkisi var ? Bunlar nasıl eğitim alıyorlar 20 saat eğitim verilen bunca güvenlik acaba ne öğrendi. Eğri oturup düz konuşalım, eğer birilerini eleştireceksek önce ona ne verildi onu araştırın sonra hesap sorun. Bu insanlar evlerine ekmek alırken kaç kez düşünüyor ACABA EVE EKMEK OLSAM GEÇİNEBİLİRMİYİM DİYE.
    Cevapla
  • oktay çıkmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    bu yasayı çıkartan kim. hiç zırlamayın boşuna polisi staddan çeken hukumettir burada boşuna laga luga yapmayın
    Cevapla
  • murat önen 10 yıl önce Şikayet Et
    halk adamı. ya polis ne yapacak onlar sanki paramı alıyorlar maclardan.gereksiz yerlede gorev alıyorlar.insanlar ticaret yapıyor devletin polisi ticaret haneyi bekliyor evet zamanla oturacakk özel güvenlik 45 lira iyi para polise o da yok parasız görev
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?