2 Rus savaş gemisi daha boğazdan geçti

Rus Donanmasının, aylardır iç savaşın yaşandığı Suriye için gönderdiği belirtilen 2 savaş gemisi daha, bu sabah Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yaptı.

2 Rus savaş gemisi daha boğazdan geçti
2 Rus savaş gemisi daha boğazdan geçti
GİRİŞ 25.09.2013 11:19 GÜNCELLEME 25.09.2013 11:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya'dan Akdeniz'e gitmek üzere yola çıkan 077 borda numaralı 'Peresvet' ile 055 borda numaralı 'Admiral Nevelskoi' adlı savaş gemileri, dün akşam üzeri İstanbul Boğazı'ndan geçiş yaptı. Boğazlar Tüzüğü gereği gece seyir yapmalarına izin verilmeyen Rus Donanması'na ait iki savaş gemisi geceyi Marmara Denizi girişinde demir atarak geçirdi.

Sabah günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden demir alan savaş gemileri Çanakkale Boğazı'na saat 07.30'da giriş yaptı. Saat 08.45'de boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu'nu peş peşe dönen Rus Savaş gemileri 09.00'da Çanakkale önlerine ulaştı. Avrupa yakasındaki Kilitbahir Köyü'nde dağda bulunan 'Dur Yolcu' yazısının altından geçiş yapan Rus Savaş gemilerine Türk Sahil Güvenlik Botu eşlik etti.

Rus savaş gemilerinin 36 millik Çanakkale Boğaz geçişini saat 10.30'da tamamlayarak Ege Denizine açılacakları ve ardından da Akdeniz'e doğru yol alacakları belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • SessizMuhendis 10 yıl önce Şikayet Et
    Ucuncu Dunya Savasi Kapida.... Bosuna gitmiyorlar.Sivilleri kurtaracaklarini sanmayin...Amerikan gemileride gelsin, tam olacak ortalik...
    Cevapla
  • akil aktepe 10 yıl önce Şikayet Et
    ............ montrö boğazlar sözleşmesine de bir el atılması lazım. artık geçerliliğini yitirmiştir. çünkü şartlar değişmiştir.
    Cevapla
  • Salman Raduyev 10 yıl önce Şikayet Et
    Katil Rusya !!. Aynı Bosna Savaşında olduğu gibi Müslümanları katleden güce her türlü desteği veriyor Moskof. Emperyalist Batı yine "iyi polis" i oynuyor. Türkiye de yine saçma sapan "bağımsız devlet" triplerine giriyor. Sanki Bosna'ya-Suriye'ye giden gemiler Türkiye'nin iki boğazından geçmiyor. Rusya Esad'a hergün onlarca gemi gönderiyor hepsi de Türkiye'den geçiyor senin "iç işim" dediğin yerde düşman kuvvet Esad'a Tartus üssünden hergün uçak, helikopter, füze, envai çeşit silah, mühimmat, cephane gönderiyor. Tıpkı dün Sırbistan'a yaptığı gibi. Batı dünyası da dün Bosna'da olduğu gibi silahlar İslamcıların eline geçmesin diye ambargo uyguluyor. Esad denen soysuz köpek hava kuvvetleri hatta sadece savaş uçaklarıyla götürüyor işi helikopterler de değil . Çok değil abartmıyorum 100 tane Stingerla işi görülür
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar