28 Şubat'ta iki ilginç gelişme yaşandı!

28 Şubat davası müşteki avukatı Polat, "28 Şubat, Demirel'e verilen brifingle başladı. O da BÇG ile işbirliği yaptı" diye suç duyurusu dilekçesi verdi. Polat, sanıklara pişman olup olmadıklarının sorulmasını talep etti.

28 Şubat'ta iki ilginç gelişme yaşandı!
28 Şubat'ta iki ilginç gelişme yaşandı!
GİRİŞ 26.09.2013 03:28 GÜNCELLEME 26.09.2013 03:28

Star'ın haberine göre; 28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanık hakkında açılan "Hükümeti cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan açılan davanın 18. duruşmasında iki ilginç gelişme yaşandı.

Müşteki avukatlarından Mustafa Polat, Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iki ayrı dilekçe gönderdi. İlk dilekçede eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hakkında suç duyurusu yapılırken, ikinci dilekçede tüm sanıklara sorlması istenen bir soru yöneltildi.

DEMİREL İÇİN SUÇ DUYURUSU

Müşteki avukatı Polat'ın ilk dilekçesi Demirel hakkında yaptığı suç duyurusu oldu. Dilekçede "Demirel'in, askerler tarafından verilen brifingle ilgili, yargıya müracaat etmek yerine, 'sizlerle işbirliği yaparım' diyerek, BÇG ile ittifak kurduğu, BÇG'den gelen talimatla Emniyet personeli hakkında inceleme başlattığı ve 28 Şubat sürecinin, 17 Ocak 1997'de Demirel'e verilen brifingle başladığı" iddia edildi ve Demirel hakkında işlem yapılması istendi.

Polat, ikinci dilekçesinde ise tüm sanıklara "etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyip istemediklerinin" sorulmasını istedi. Dün savunmasına devam eden emekli Org. Çetin Doğan, "İrticanın bugün tehdit olarak görülmemesinin çok ciddi bir yanılgı olacağını" öne sürdü.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?