18 PKK'lı firar ederken bu notu bırakmış!

Bingöl M Tipi Cezaevi'nden tünel kazarak açan PKK'lılarla ilgili olarak çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre PKK'lı mahkumlar, koğuşu terk etmeden önce bir not bıraktı. Peki o notta neler yazılıydı?

18 PKK'lı firar ederken bu notu bırakmış!
18 PKK'lı firar ederken bu notu bırakmış!
GİRİŞ 28.09.2013 09:10 GÜNCELLEME 28.09.2013 16:43
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi…

Türkiye günlerdir Bingöl Cezaevi'nden firar eden 18 PKK'lı mahkum olayını konuşuyor. Bununla ilgili olarak çok şey yazıldı, çizildi. Neyse ki firarilerden 17'si olayın üzerinden 24 saat geçmeden Ortaçanak köyü kırsalında yakalandı, diğer firariyi arama çalışmalarına ise devam ediyor.

Olayla ilgili olarak çeşitli iddialar ortaya atılırken devam eden soruşturma kapsamında Bingöl M Tipi Cezaevi Müdürü Süleyman Tokdemir ile birlikte 9 yönetici ve personel görevden alınıp başka yerlere gönderildi.

KOĞUŞA BIRAKILAN NOT

Soruşturma devam ederken çok konuşulacak bir iddia daha ortaya atıldı. İddiaya göre, cezaevinden firar eden PKK'lılar koğuşlarını terk etmeden önce cezaevi yetkilileriyle dalga geçer gibi bir not bıraktı. Notta "Önderimizin çekilin talimatına uyuyoruz. Tünelden çıkan toprağı fakir köylüye dağıtın. Topraktan elde edilen kömürü tırşıkçılara dağıtın" yazılıydı. (Tırşıkçı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaygın olarak kullanılan bir deyim olup, bedavacı-beleşçi anlamına gelir)

KANDİL'E ULAŞMADAN YAKANLANDILAR

Birçok PKK'lı terörist çözüm süreciyle birlikte Türkiye topraklarını terk ederek Kuzey Irak ve Kandil Dağı'na çekilmiş, firar eden PKK'lılar da bunu kastederek bırakılan notta ‘Abdullah Öcalan'ın ‘çekilin' talimatına uyduklarını, belirtmiş ancak bu firariler Kandil'e ulaşmadan yapılan başarılı bir operasyonla yeniden yakalanıp, tutuklandı.

omer.sut@haber7.com

Haber7.com

YORUMLAR 9
  • reis 10 yıl önce Şikayet Et
    yani diyorum ki. ceza infaz kurumlarında en az iki hafta 1 arama yapılır,aramalar iğneden ipliğe kadar olur,duvarlar ve zeminler plastik bir çekiçle vurularak boşluk olup olmadığı kontrol edilir,sular 24 saat akmaz,israfın önüne geçilemez yoksa,zerre kadar bir kablo boşluğu,elektrik gevşekliği bulunmaz,bu devirde bu imkanlarda tünel kazılacak öylemi,benim gibi hiç kimse inanmamıştır,fevkalade bir idare ihmali vardır kimsenin günahı almamak üzere,ve artık herkes bizim milli gücümüze inanmalı,evet 17 kaçağı biz kendi imkanlarımızla yakaladık,artık bu ülkede güç dengeleri değişti,bu ülkenin gücü var,ülkemize güvenelim,daha güzel günler olacak inşallah
    Cevapla
  • Abdullah Osman 10 yıl önce Şikayet Et
    İNGİLİZLERİN İÇİMİZE SOKTUĞU IRKÇILIĞI BIRAKALIM. toptan allahın ipine yani kurana sarılalım
    Cevapla
  • Ahmet FINDIK 10 yıl önce Şikayet Et
    Şer'i yasalar gelsin , görün suç işlenebiliyormu ?. Ne bu ya adam tecavüz ediyor , devlet besliyor .Hırsızlık yapıyor , devlet besliyor. Gasp ediyor , devlet besliyor. Ülkeyi bölmeye çalışıyor , devlet besliyor.. Devlet neyle besliyor ? Vatandaş'tan alınan vergilerle besliyor.... Ben beslemek istemiyorum, bu insanlıktan paylarını almamış mahlukları....
    Cevapla
  • ahmet mardini 10 yıl önce Şikayet Et
    Başarılı bir operasyonla yakalandıklarına inanmıyorum.... Bence bu adamları kandildekiler bir sebepten istemedi.Madem bu kadar başarılı operasyonlar yapılıyor.Neden askerler,kaymakamlar,karakol işçileri kaçırıldığında aynı başarı elde edilemiyor? Şimdiye kadar kaç kere PKK adam kaçırdı da asker buldu ?
    Cevapla
  • mustafa akgedik 10 yıl önce Şikayet Et
    destekçi yorumcular buyrun bekliyorum yorumları... toprakları erittiler..çıkan taşları naptılar acaba soran varmı... hiç biri ayrılmadan topluca dağda gitmeleri çok saçma. madem böyle yakalayabiliyoruz neden yıllardır diğer hainleri yakalamadık pazarlık edip özgürlük verip şımarttık diye soran varmı hiç..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler