Nevşehir Üniversitesi'nden isimle ilgili ilk yorum

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Çetin Pekacar, Demokratikleşme Paketi kapsamında NEÜ'nün isminin Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesiyle ilgili 'Onur verici' dedi.

Nevşehir Üniversitesi'nden isimle ilgili ilk yorum
Nevşehir Üniversitesi'nden isimle ilgili ilk yorum
GİRİŞ 30.09.2013 14:53 GÜNCELLEME 30.09.2013 14:53

Pekacar, "Böylesine büyük bir değerin isminin üniversitemize verilmesi bizim için memnuniyet verici bir olaydır" dedi.

Pekacar, Rektörlük binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi'nde yer alan NEÜ'nün isminin Hacıbektaş-ı Veli olarak değiştirilmesini konusunu değerlendirdi.

Bu konunun daha önce de gündeme geldiğini anımsatan Pekacar, "Bugün Başbakanımızın yaptığı açıklama ile yeniden gündeme gelmiş oldu. Bildiğiniz gibi Hacı Bektaş Veli bizim için çok önemli bir değerdir. Sadece Nevşehir için değil bütün Türkiye, Türk halkı için bütün Türk dünyası için hatta insanlık için önemli bir değerdir" dedi.

Üniversitelerin isimlerinin değişmesinin kanunlarda yapılacak düzenlemelerle mümkün olduğunu anımsatan Pekacar, şöyle devam etti:

"Malum olduğu üzere üniversitenin kurulması kanunlar çerçevesinde gerçekleşiyor ve isminin değiştirilmesi de ancak kanunlarla mümkündür. Bunun olması halinde biz memnun oluruz. Böylesine büyük bir değerin isminin üniversitemize verilmesi bizim için memnuniyet verici bir olaydır. Hacı Bektaş Veli'nin hem bizim insanlarımız tarafından, hem Türk dünyası tarafından hem de tüm insanlık tarafından daha iyi tanınmış olacağına inanıyoruz. Eğer böyle bir karar alınırsa 'hayırlı olsun' deriz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?