Ödemiş'in gruru ödülle döndü

Ödemişli kişiye özel motosiklet (custom chopper) tasarımcısı Mustafa Karakulak, Foça'da katıldığı Uluslararası Motosiklet Festivali CCC Fest 2013 tasarım ve dizayn alanında yine birincilik ödülü kazandı.

Ödemiş'in gruru ödülle döndü
Ödemiş'in gruru ödülle döndü
GİRİŞ 01.10.2013 00:50 GÜNCELLEME 01.10.2013 00:50

Son 5 yıldır bu festivalde birinciliği kimseye bırakmayan Karakulak'ın tasarladığı Akrep Custom imzalı motosikletler büyük ilgi gördü. Daha önceki yıllarda Gümüldür'de düzenlenen festivalin 5'incisi için bu yıl Foça Hanedan Tatil Köyü ve bölgedeki alanlar seçildi. Yunanistan ve Almanya'dan gelenlerle birlikte festivale katılan motosikletli sayısı 2 bini aştı.

Türkiye'deki 20 motosiklet kulübünün üyeleri, kendilerine özel kıyafetleri, armaları ve motosiklet gruplarıyla dikkat çekerken, değişik kulüp üyeleri birbirleriyle tanışma fırsatı buldu. Gün boyu çeşitli yarışmalara katılan motosikletliler, Yunan rock grubu Fifty Element ile Grupal Enfeksiyon'un konserleriyle eğlenceyi doruğa çıkardı. Tüm motosikletlilerin katıldığı büyük Foça turu sırasında ilçede bir uçtan diğer uca kadar motosiklet konvoyu oluştu.

Festival kapsamında düzenlenen yarışmada ise Ödemişli kişiye özel motosiklet tasarımcısı Mustafa Karakulak, airbrush sanatçısı Hakan Kara için tasarladığı motosikletle tasarım ve dizayn alanında birincilik ödülünü kaptı. 59. ve 60. Hükümetlerde Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev alan ve motosiklet tutkusuyla bilinen Kürşat Tüzmen'in de katıldığı festivalde son 5 yılda olduğu gibi yine birinciliği kimseye kaptırmayan Karakulak, gelecek yıldan itibaren sadece bu festivalde değil yurtdışındaki festivallerden de ödülle dönmeyi hedeflediğini anlattı.

Karakulak, eski bakan Kürşat Tüzmen'i Ödemiş'e davet ettiğini de belirterek, Tüzmen'in de Ödemiş Sanayi Sitesi'ndeki atölyesine mutlaka gelme sözü verdiğini kaydetti. Ödemiş'in adını duyurmak için Ödemiş Sanayi Sitesi'nden ayrılmayacağını belirten Karakulak, “Elimde yaklaşık 2,5 yıllık sipariş var. Bu iş hayal gücü ve tekniğin birleşiminden oluşuyor. Bu nedenle bir motosikletin baştan aşağı yeniden tasarlanması ve dizaynı yaklaşık 6 ay sürüyor. Çok hassas çalışıyoruz. Her biri birinden ayrı modeller ortaya çıkıyor. Airbrush sanatçısı Hakan Kara'nın sayesinde müthiş motosikletler ortaya çıkıyor. Yeni dönemde İtalya, ABD ve Almanya'daki festivallere katılmayı istiyorum. Oralardan da mutlaka ödüllerle döneceğime inanıyorum” dedi.

Karakulak, Akrep Custom'un her motosiklete akrep şeklindeki aparatlarla mutlaka imza attığını da sözlerine ekledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak