Şiddetli yağmur hayatı felç etti

Balıkesir'in Edremit ilçesinde gece başlayan şiddetli yağış, cadde ve sokakları göle çevirirken, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

Şiddetli yağmur hayatı felç etti
Şiddetli yağmur hayatı felç etti
GİRİŞ 02.10.2013 09:46 GÜNCELLEME 02.10.2013 09:46

Gün boyu aralıklarla zayıf şekilde yağan yağmur, gece saatlerinde yerini, gök gürültülü şiddetli yağmura bıraktı. Aniden başlayan sağanak nedeniyle, ilçenin bir çok noktasındaki rögarlar tıkandı ve hayat felç oldu. Yağmura dışarıda yakalananlar saçak altlarına veya iş yerlerine sığındı. Yaklaşık 40 dakika aralıksız yağan sağanak nedeniyle ilçe merkezinde Şehit Hamdibey Meydanı başta olmak üzere çok sayıda cadde ve sokak sular altında kaldı. Bazı iş yerleri ile çok sayıda evi su bastı. Edremit Belediyesi'ne bağlı ekipler saatlerce su baskınlarına müdahale edip, tıkanan rögarları açmaya çalıştı. Ev ve iş yerlerini su basan bazı vatandaşlar, her sağanak yağmurda aynı manzara ile karşılaştıklarını ifade ederek, ağlanacak hallerini gülerek anlattı.

Belediye ekipleri oluşturdukları timleri ihbar gelen bölgelere yönlendirirken, polis ekipleri de çalışmalara destek oldu. Kısa süreli olarak zaman zaman yeniden başlayan sağanak ile birlikte meydana gelen gök gürültüleri vatandaşları korkuttu. İlçe merkezinde bir süre elektrikler kesilirken, ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar mekanlarından çamur ve su atmaya çalıştı. Gök gürültülü sağanak yağışın sabaha kadar devam etmesi bekleniyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak