18 PKK'lı tünele sığabilmek için rejim yapmış

18 PKK'lının tünele sığabilmek için rejim yaptığı belirlendi. Mahkûmlar, tünelden kolaylıkla geçti ama çıkışı beş kez cezaevi bahçesine açtılar. Altıncı denemede başarılı olan firariler, çıkan toprağı tavan arasına yerleştirdi.

18 PKK'lı tünele sığabilmek için rejim yapmış
18 PKK'lı tünele sığabilmek için rejim yapmış
GİRİŞ 03.10.2013 03:42 GÜNCELLEME 03.10.2013 03:54

Firar tüneline akademik inceleme... PKK'lıların Bingöl M Tipi Cezaevi'nden kaçmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada Bingöl Cumhuriyet Savcısı Ahmet Çoruk adeta kılı kırk yarıyor.

İşte titizlikle yürütülen soruşturmanın dikkat çeken detayları:

AKADEMİSYENLER KEŞİF YAPACAK

Akşam'da yer alan habere göre; Cezaevi firarilerinin tüneli kazmaya başladıkları zaman, üniversitelerin jeoloji mühendisliği bölümlerinde görev yapan akademisyenlere danışılarak belirlenecek. Ortaya çıkarılacak tarihle de ihmali bulunan görevliler tespit edilecek ve firara içeriden-dışarıdan destek veren şüphelilerle ilgili de dava açılacak.

BİR BUÇUK AY YEMEK YEMEDİLER

Yürütülen soruşturmada firar eden mahkûmların bir hayli dar kazdıkları tünele sığabilmek için yaklaşık 1 aydır birçok öğünde yemek yemedikleri belirlendi.
Sıkı bir diyet yaparak zayıflayan PKK'lıların tünelden rahatça geçtikleri ortaya çıktı.

SAYIM DIŞINDA SÜREKLİ KAZDILAR

Altlı üstlü iki koğuşta yatan 18 PKK'lı, firar kararını ailelerinden bile gizledi. Kaçma planı doğrultusunda; 21.30'daki gece ve 7.30'daki gündüz sayımına kadar sürekli tünel kazıdılar. Çıkan toprağı tavan arasına yerleştirdiler, taşlarıysa tünele destek yaptılar.

ALTINCI SEFERDE KAÇTILAR

Tünel ve cezaevi bahçesinde yapılan araştırmada ilginç bir detay daha ortaya çıktı. PKK'lı tutuklular dış duvarı geçtiklerini düşünerek tünelin çıkışını tam beş kez cezaevinin bahçesinde açtı. Altıncı denemede çitlerin dışına çıkan firariler, hatalı çıkışların çukurlarını tahta desteklerle kapatıp kazıya devam etti.

28 SAAT SONRA YAKAYI ELE VERDİLER

Muş-Bingöl Karayolu üzerindeki Kaleönü Mahallesi'nde bulunan M Tipi Cezaevi'nden 14'ü hükümlü, 4'ü tutuklu 18 PKK'lı, kazdıkları tünelden çıkarak 25 Eylül'de firar etmişti. Olayının ardından başlatılan operasyonlarda, PKK'lılardan 17'si yaklaşık 28 saat sonra Bingöl Ortaçanak Köyü kırsalında silahsız olarak yakalanmıştı.

Akşam

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!