Fethullah Gülen'den cemaate çok kritik uyarı

Fethullah Gülen son sohbetinde cemaatteki "Varsa yoksa biziz" diyenlere karşı uyarılarda bulundu. Gülen'in son sohbeti adeta bu iddialara yanıt verir nitelikteydi.

Fethullah Gülen'den cemaate çok kritik uyarı
Fethullah Gülen'den cemaate çok kritik uyarı
GİRİŞ 03.10.2013 06:56 GÜNCELLEME 03.10.2013 07:00
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Hizmette çalışanların makam hırsında olmadığını bu yapının tamamen manevi olduğunu söyleyen Gülen adeta hükümete "rakip değiliz" mesajı verirken, cemaat üyelerine de "siyaset hırsında olmayın" uyarısında bulundu.

Hizmet iç yapısını tarif eden Gülen tamamen Allah rızası yolunda insanlardan oluştuğunu kimsenin vali, vekil ya da bakan olmak niyetinde olmadığını söyleyerek ancak uygun görüldüğünde Allah rızası için görevini yerine getirdiğini belirtti. Gülen hizmetin şahsi kredi için de kullanılamayacağını söyledi.

MİLLETVEKİLİ BAKAN OLMA HIRSI YOK

Gülen hizmetle yapılmak istenenleri şöyle anlattı:

"Eğitimle insanları bir yere ulaştırmayı düşünüyorlar, hizmet ediyorlar beklentisizliğe bağlamışlar, böyle yaparak yarın bir şey olmayı düşünmüyorlar. Vali olalım, kaymakam olalım, milletvekili olalım, bakan olalım mülahazaları yok tavzif edilirse ondan da kaçınmazlar onu da Allah rızası için yaparlar. Ama Allah için hizmet ettikleri bu yolda hizmeti bu türlü şeyler için kullanmazlar, kredi için kullanmazlar. Birileri mevzuyu kendilerinde olduğu gibi cemaat diyor, batılılar hizmet diyor belki makul isim bu olabilir ancak Allah rızası için hizmet eden herkesi alkışlamak gerekiyor."

YORUMLAR 114
  • Murat Sarıhan 10 yıl önce Şikayet Et
    hizmet?. kendisi ismine fetullah yerine fethullah diyen birine 4 defa tekzip yayınlamışken,Ankara emniyetinin raporuna göre ermeni olduğuna dair iddiaları bir kere bile tekzib etmedi.babası bir evlat yetiştiriyorum bunların kafasını kendi kılıcı ile kesiyor dediğide söyleniyor.
    Cevapla
  • ESİN YALNIZ 10 yıl önce Şikayet Et
    vaybe. konuşulan hep ayet hadis! yapılan ne peki?
    Cevapla
  • wolverine 10 yıl önce Şikayet Et
    kaan can a MAİDE SURESİ 51. AYET. kardeş maide 51. de yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin derken f.gülenin yahudilerle hristiyanlarla işi ne peki.peygamberimiz buyurmuştur ki:el merru mea men e habbe kişi sevdiğiyle beraberdir.niye bir müslüman gayrı müslümi seviyor.biz yorumları yazarken zannı değil delilleri ortaya koyuyoruz.önceki yorumlarımı okursan görürsün.gülen in istihbarat servisleri önünü açmasa amerikada büfe bile açamaz.
    Cevapla
  • kaan can 10 yıl önce Şikayet Et
    hucurat suresi 12 ayet iyi okuyun. Ey iman edenler! Zannın birçoğundan sakının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurlarını ve mahremiyetlerini araştırmayın. Birbirinizin gıybetini yapmayın. Herhangi biriniz ölü kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz! Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah tövbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir... bugun cemmat diye milyonların gıybetini yapanlar veya iktidar diye bir kac kisinin hatasını tum partiye kesenler. herkes okusun..allah kalplerimizdeki bu hastalıgı gidersin...dilimizi bu hastalıktan kurtarsın insallah..
    Cevapla
  • kaan can 10 yıl önce Şikayet Et
    ALİ İMRAN SURESİ 103 AYET OKUYUN. Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın sizin üzenizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz. O, kalplerinizin arasını uzlaştırıp ısındırdı ve siz O'nun nimetiyle kardeşler olarak sabahladınız. Yine siz, tam ateş çukurunun kıyısındayken, oradan sizi kurtardı. Umulur ki hidayete erersiniz diye, Allah, size ayetlerini böyle açıklar...fitenye gaz vermek yerine oturup iyi dusunmek lazım.fitencileir susturup hizmete erlerinize isinizi yapın hizmetinize bakın demeli iktiadarada sende sana duseni yap demeli...cadı avına cıkmaya kalkanlar fırsat vermemeli....allah bizi kardesler yapmısken turkiye ergenekon gibi derin yapılarla mucadele etmis ve asmaya baslamısken yeniden tokezletmek isteyenlere fırsat vermemeli....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları Fatih Portakal'ı çileden çıkardı: Yazıklar olsun
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı