Dev operasyon! İlçeye giriş-çıkışlar kapatıldı

Suriye sınırında, akaryakıt kaçakçılığı ile gündeme gelen Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Beşaslan Köyü'ne jandarma tarafından operasyon düzenlendi.

Dev operasyon! İlçeye giriş-çıkışlar kapatıldı
Dev operasyon! İlçeye giriş-çıkışlar kapatıldı
GİRİŞ 07.10.2013 12:03 GÜNCELLEME 07.10.2013 14:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Köylüler, köy girişine traktör, römork ve tarım aletleriyle barikat kurup, askerlerin geçişini engellemeye çalıştı. Beşaslan Köyü'nde 28 Eylül'de asker ve bir grup köylü arasında yaşanan arbedede 40 yaşındaki İbrahim Ersöz hayatını kaybetmişti. Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı yaklaşık 400 asker, sabah 04.00 sıralarında zırhlı araçlarla Suriye sınırına yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Beşaslan Köyü'ne geldi.

TOMA ve akrep tabir edilen zırhlı araçlarla köye girmek isteyen jandarmalara karşı köylüler traktör, römorklar ve tarım aletleriyle yolu kapattı. Jandarmalar ile köylüler arasında sert tartışmalar yaşandı.

Köylüler, askerlerin köye girişini engellemeye çalışırken, bazı binalardan ateşler ve dumanlar yükseldi. Köylüler, öğrencilerin ilçedeki okullara gitmesine ve diyaliz hastalarının tedavi için köyden ayrılmasını da izin vermedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Beşaslanlılar resmen isyan ediyorlar demektir ! . 1938 de inönü isyanı bastırdığı gibi bastırıp, işi bir an önce halledin, inönünün yaptığı tek iyi şeydir hayatında !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması