Mehmet Ağar hakkında flaş gelişme!

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Ağar hakkındaki "infazın durdurulmasına" karar verdi.

Mehmet Ağar hakkında flaş gelişme!
Mehmet Ağar hakkında flaş gelişme!
GİRİŞ 11.10.2013 16:58 GÜNCELLEME 11.10.2013 17:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Muğla İnfaz Hakimliğinin "Mehmet Ağar'ın kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmesi" kararına itirazı değerlendiren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Ağar hakkındaki "infazın durdurulmasına" karar verdi.

Mahkeme, hakimliğin kararına dayanak gösterilen İnfaz Kanunu'nun 105/A Maddesi'nin 7. fıkrasının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurulmasını da kararlaştırdı.

Ağar'ın avukatı Abdulkadir Toluç, müvekkilini daha önce mahkum eden Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine başvurarak, "müvekkili hakkındaki infazın durdurulmasını" talep etti.

Toluç ayrıca, Ağar'ın "kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmesine" gerekçe gösterilen, İnfaz Kanunu'nun ilgili maddesinin iptali için de Anayasa Mahkemesi'ne başvurulmasını istedi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin kararında, Ağar'ın, daha önce mahkum olduğu cezanın infazı sırasında, hakkında denetimli serbestlik hükümlerinin uygulanmasına karar verildiği belirtildi.

Ağar hakkında, geçen günlerde "Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın'ın 1993'te öldürülmesine" ilişkin açılan dava hatırlatılan kararda, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun'un 105/A Maddesi'nin 7/b-c. fıkralarında belirtilen "soruşturma ve kovuşturma" ibaresinin Anayasa'ya aykırılığı dolayısıyla Anayasa Mahkemesi'ne başvurulmasına karar verildiği ifade edildi.

Kararda, Ağar'a ilişkin infazın durdurulması talebi de kabul edilerek, "ileride telafisi mümkün olmayan zararların meydana gelmesini önlemek amacıyla hakkındaki infazın, Anayasa'ya aykırılık itirazı sonuçlanıncaya kadar durdurulmasına" karar verildiği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • esat hayaloğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Yaşar Nuri öztürk mode : on . saç baş ağarmış, gözler kaymış, hapishane duvarları mahkeme salonları kimleri kocatmadıki seni kocatmasın .. heheyt koca reis.... Nihat Doğan mode:off
    Cevapla
  • ahmet ilhan 10 yıl önce Şikayet Et
    terör ile mücadele eden suçlanamaz. ihtilalci cunta millete her türlü kumpası kurar. bu kumpası kendi üzerinden sinsi şekilde masum sivillere yıkar. ağar beyin terör ile canhıraş mücadelesini rabbimde, tarafsız insanlarda, ileride tarafsız yazılacak tarihte bunu kayd altına alacak. zihinler politize olmaktan kurtulunca, manüple olayları bitince herkes sağlıklı düşünecek. işte o zaman suçu eski siyasiler değil de ihtilalci asakirin işlediği ayan beyan ortaya çıkacak. mümin hem ferasetli olur hem de kati delil olmadan kimseyi zerre miktar suçlamaz.
    Cevapla
  • Üzeyir ÖZKOL 10 yıl önce Şikayet Et
    ASIL İÇERİDE OLACAKLAR DIŞARIDA. ağar Bence Asıl azmettirmekden yargılanmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı