Mardin'de tarihi el yazması İncil'i çaldılar

Mardin'in Midyat İlçesi'nde bulunan Mor Barsavmo Kilisesi'ne giren hırsızlar çelik kasada saklanan ve özel ayinlerde kullanılan tarihi el yazması bir İncil'i çalıp kaçtı.

Mardin'de tarihi el yazması İncil'i çaldılar
Mardin'de tarihi el yazması İncil'i çaldılar
GİRİŞ 12.10.2013 20:49 GÜNCELLEME 12.10.2013 20:49

Midyat'ın Işıklar Mahallesi'nde Şen Sokak üzerinde bulunan ve M.S. 5'inci yüzyılda ibadete açılan Süryanilere ait Mor Barsavmo Kilisesi'ne dün gece hırsız girdi. Komşu evlerinden damından kilise bahçesine giren hırsızlar, güvenlik kameralarını etkisiz hale getirdikten sonra kilisenin ayin bölümüne geçti. Hırsızlar burada özel ayinlerde çıkarılan ve çelik dolap içinde saklanan el yazması tarihi İncil'i çelik dolabın kilidini kırarak çaldı.

Mor Barsavmo Kilisesi Papaz Yardımcısı Ayhan Gürkan, bu sabah hırsızlığı fark ederek, durumu polise bildirdi. Kiliseye gelen polis, parmak izi çalışması yaptı ve güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Kilise görevlisi Ayhan Gürkan, hırsızlıkla ilgili şunları söyledi:

"Dün gece saat 01.15 sıralarında bu olay gerçekleşti. Kamera kayıtlarına dayanarak hırsızlar 2 kişi görünüyor. Damdan kilisenin arka tarafından avluya giriyorlar. Kapıdaki 3 kilidi kırıyorlar ve içeri girip tarihi el yazması incili çalıyorlar. Bu incilin manevi değeri bizim için çok büyük. Çünkü el yazmasıdır ve kilisemize ait bir kitaptı. O kitap Allah'ın evine aitti. Kişisel bir kitap değildi. Ben 26 yıldır o kitapla beraberdim. Şuan bir parça eksilmiş benden ve kiliseden. Her gün kiliseye girdiğimde o kitabın burada olduğunu biliyordum. Ama şuan o kitap yok. Biran önce faillerin yakalanmasını istiyoruz. Tekrar incilimize kavuşmak istiyoruz. Emniyet güçlerine güveniyoruz. En kısa zamanda yakalanırlar umarım. Eğer bulunmalarsa da çalanları Allah'a havale ediyoruz."

Bu tür hırsızlık olaylarının cemaatte huzursuzluk yarattığını söyleyen Gürkan, "İnsanların kutsalına daime saygılı olmamız lazım. İnsanların kutsalına saygıyla yaklaştığımız zaman insan sevgisi ortaya çıkar. Allah'ın evine ve Allah'ın kitabına saygı göstermeyenler bize ne kadar saygı gösterir. Hiçbir insanın değerlerine saygısızlık yapılmasını istemeyiz" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor