Milyonlarca hacı adayı vakfeye duracak

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan milyonlarca hacı adayı 14 Ekim Pazartesi günü Arafat'ta vakfeye duracak.

Milyonlarca hacı adayı vakfeye duracak
Milyonlarca hacı adayı vakfeye duracak
GİRİŞ 12.10.2013 23:12 GÜNCELLEME 12.10.2013 23:15

Diyanet İşleri Başkanlığı Arafat için özel bir program düzenledi. Arafat'ta büyük bir irşat çadırı kuran Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği irşat programı Türk hacı adaylarının Arafat'ta bulunan tüm çadırlarına yansıtılacak.

Arafat Programı sabah namazıyla başlayacak…

Diyanet İşleri Başkanlığının Arafat programı, sabah namazı ile başlayacak. Kur'an-ı Kerim ziyafeti, esma zikri, Veda Hutbesi'nin okunması, Arafat konuşması, öğle ve ikindi namazlarının birleştirilmesi (cem-i takdim) ile devam edecek program, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in Türkiye saati ile 13.00'te yaptıracağı Vakfe Duası ile sona erecek.

Arafat Vakfe'si dev ekranlarla Türkiye'ye yansıtılacak…

Arafat programı aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Merkezi ve Anadolu Ajansı işbirliğiyle bütün dünyaya canlı olarak ulaştırılacak. Öte yandan, İstanbul Eyüp Sultan, Ankara Hacı Bayram Veli ve Şanlıurfa Dergâh camilerinin avlularına kurulacak dev ekranlarla Arafat Vakfe duası canlı olarak Türkiye'ye yansıtılacak. Bu yıl bir ilk olan uygulamayla Vakfe Duası'nı canlı izleyecek vatandaşlar, Arafat'ta yapılacak duaya kutsal topraklardaki hacı adaylarıyla aynı anda ‘amin' diyecek. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık