Kabe İmamı'ndan Türklere özel dua

Kıdemli Kâbe imamlarından Halid el-Gamidi, Haber 7'ye konuştu. Türklerin İslam'ı en güzel şekilde yaşamak ve yaşatmak için yarıştığını ifade eden Halid el-Hamidi, Türk hacıları için özel dua etti.

Kabe İmamı'ndan Türklere özel dua
Kabe İmamı'ndan Türklere özel dua
GİRİŞ 12.10.2013 23:23 GÜNCELLEME 13.10.2013 09:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Osman Ateşli'nin haberi

Hamidi, "Hepsinin Peygamberimize layık birer ümmet olmalarını diliyorum" diyen Kabe imamı Hamidi, Türk halkına Türkçe "Allah sizlerden razı olsun" dedi.

Gamidi, hacda diğer ibadetlerde olduğu gibi "Allah rızası" ve "Peygamber'in sünnetine uygun hareket etme"nin önemine de değindi.

Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'yla Mekke'ye gelen hacı adaylarını kaldıkları otelde ziyaret eden Hamidi, Türk gazetecilerle de sohbet etti. Mescid-i Haram'da görev yapan 9 imamdan biri olan Gamidi, "Cenabı Allah bizleri bu mübarek ayda, bu mübarek beldede birlikte olduğumuz gibi Cennette de hep birlikte, şehitlerle salihlerle, sıddıklarla bir araya getirsin. Muhakkak ki Allah her şeye kadirdir" dedi.

"İBRAHİMİ DAVETE KIYAMETE KADAR İCABET EDİLECEK"

Haber7 Yayın Koordinatörü Osman Ateşli'ye konuşan Hamidi, Allah'a lütfettiği nimetlerden dolayı Müslümanların şükran duygularını ifade etmesinin boyunlarına bir borç olduğunu hatırlatarak, "Zira Rabbimizin Kur'an-ı Kerim'deki ifadesiyle, size her ne kadar iyilik dokunmuşsa Cenabı Allah'ın ikramıyladır" şeklinde konuştu.

İbrahim Aleyhisselam'ın oğlu İsmail'le Kabe'yi inşaa ettikten sonra Allah'ın insanları buraya çağırmasını istediğini söyleyen Hamidi, "Mekke'nin en yüksek tepesi Ebu Kubeys'e çıkarak 'Ey insanlar size Allah hac etmeyi farz kıldı. Bu davete icabet ediniz' dedi. Bu ilahi davete kıyamete kadar Hac vazifesini yerine getirecek olan kişiler 'Lebbeyk' diyerek icabet etmişlerdir. İşte bizler de o günkü İbrahimî davete icabet ediyoruz" diye konuştu.

"BU İLAHİ DAVETİN SADECE ERKEKLERE GELMEMESİ BİR LÜTUFTUR"

Müslümanların Hac için kutsal topraklarda bulunmasının ilahi bir lütuf olarak görmek gerektiğini vurgulayan Gamidi, "Bu ilahi davet sadece erkeklere değildir. Bu müjde sadece erkeklere mahsus değildir. Hacca gelen kadınlar da bu ilahi davete 'Lebbeyk' diyerek icabet eder. Dolayısıyla kadın ve erkeğin bir arada ibadet etmesi, ilahi bir keramet, ilahi bir lütuftur" ifadelerini kullandı.

ARAFAT'A ÇIKACAK HACI ADAYLARINA ALTIN TAVSİYELER

Kabe İmamı Gamidi, yarın Arafat'a çıkmaya başlayacak Türk hacılara tavsiyelerde de bulundu. Hacıların ciddi masraflar yaparak, zahmetlere katlanarak kutsal topraklara geldiğini vurgulayan Hamidi şöyle konuştu: "Sadece Allahü Teala'nın emrini yerine getirmek için buraya gelindiğini unutmamak gerek. Yapılan vazife iki önemli şarta bağlıdır; aksi halde yapılan harcamalar ve yorgunluklar boşa gitmiş olacaktır. Hiçbir hacı adayı bu kadar zahmetin ve yorgunluğun boşa gitmesini istemez. Meleklerin kendisine senin 'Lebbeyk'in kabul değil demesini istemez."

Hamidi iki önemli şartı şöyle sıraladı: "Bütün ibadetlerde ilk şart Allah'ın memnun olması, ibadeti kabul etmesi önemlidir. Hac da buna dahildir. İkincisi, Kainatın Efendisi'nin (s.a.v.) yaptığı şekilde ibadetin yapılmasıdır. Haccın O'nun sünnetine uygun olması lazım. Çünkü O, Haccın yapılışını ve elbette ki diğer ibadetlerin yapılışını 'Benden öğreniniz' buyurmuştur. İşte bu iki şart, amellerimizin Allah katında makbul olup olmayacağını belirler. Hacı adayları bunları dikkate alırsa, evlerine, yurtlarına dönerken, Rabbani bir dönüş yapmış olur."

TÜRK HALKINA TÜRKÇE TEŞEKKÜR

Türk halkının Hacca olan ilgisine ayrıca çok teşekkür ettiğini ifade eden Gamidi, "Türkler İslam'ı en güzel şekilde yaşamak ve yaşatmak için yarışıyorlar. Hepsinin Peygamberimiz'e layık birer ümmet olmalarını diliyorum" dedi. Gamidi, bu sözlerini Türkçe "Allah sizlerden razı olsun" diyerek tamamladı.

Kabe İmamı Halid el-Gamidi, Avrupa Milli Görüş Teşkilatı yöneticilerileri ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Hac Organizasyonu'nu takip eden gazetecilerle buluştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • nef arkeder 10 yıl önce Şikayet Et
    sizin ,işiniz gücünüz. tek amacınız, deniz deki kum gibi para harcamak.
    Cevapla
  • umityldz 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun. cümlemizi cennetinde komşu eylesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi