Mehmet Görmez'den müslümanlar için dua

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan milyonlarca hacı adayı bugün Arafat'ta vakfeye duruyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Arafat için özel bir program düzenledi.

GİRİŞ 14.10.2013 10:02 GÜNCELLEME 14.10.2013 12:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Arafat'ta büyük bir irşat çadırı kuran Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği irşat programı Türk hacı adaylarının Arafat'ta bulunan tüm çadırlarına yansıtılıyor. 

Arafat Programı sabah namazıyla başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Arafat programı, sabah namazı ile başladı. Kur'an-ı Kerim ziyafeti, esma zikri, Veda Hutbesi'nin okunması, Arafat konuşması, öğle ve ikindi namazlarının birleştirilmesi (cem-i takdim) ile devam edecek program, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in yaptıracağı Vakfe Duası ile sona erecek. 

DUYGU DOLU ANLAR

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in yapmış olduğu dua müslüamanlar arasında duygu dolu anların yaşanmasını sağladı. Görmez, duasında Müslümanların Arafat'tan alınması gereken dersleri anlatırken müslümanların ruh halinin nasıl olması gerektiğini izah etti.  

DİYANET BUNU İLK DEFA YAPIYOR

Öte yandan, İstanbul Eyüp Sultan, Ankara Hacı Bayram Veli ve Şanlıurfa Dergâh camilerinin avlularına kurulacak dev ekranlarla Arafat Vakfe duası canlı olarak Türkiye'ye yansıtılacak. Bu yıl bir ilk olan uygulamayla Vakfe Duası'nı canlı izleyecek vatandaşlar, Arafat'ta yapılacak duaya kutsal topraklardaki hacı adaylarıyla aynı anda ‘amin' diyecek.

YORUMLAR 1
  • yuusuf 10 yıl önce Şikayet Et
    Valla kimi çevreler beğenmese de.... Sayın başkan, gelmiş geçmiş en iyi Diyanet Başkanlarından birisidir. En son Hac farizasından önce Doğu Türkistan'a gitmekle de büyük bir takdir kazanmıştır. Kendisinden hizmetlerinin devamını daha da yoğunlaşarak devam etmesini temenni ediyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı