Eyüp Sultan türbesini yazı tahtasına çevirdiler

Eyüp Sultan hazretlerinin türbesinin çevresinde görüntü kirliliği yaşanıyor. Türbenin ön tarafına yazılan yazılar yerli ve yabancı turistlerin tepkisine yol açtı. Türbeye dua etmek için gelenler bu yazıların silinmesini istiyor.

Eyüp Sultan türbesini yazı tahtasına çevirdiler
Eyüp Sultan türbesini yazı tahtasına çevirdiler
GİRİŞ 15.10.2013 20:05 GÜNCELLEME 15.10.2013 20:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı tatilinde Eyüp Sultan hazretlerinin türbesini ziyarete gelenler türbenin çevresindeki ilginç yazıları görünce şaşkına uğruyor. Duvardaki yazılarda oğluna iş arayandan. kendisine kısmet arayana kadar çeşitli mesajlar yer alıyor.

Her tarafa yazılan bu mesajlardan dolayı türbenin etrafı da yazı tahtasına dönüş durumda. Yerli ve yabancı turistler de bu durumu tepki ile karşılıyor. Türbenin çevresinin bu şekilde kirletilmesinin yanlış olduğunu söyleyen ziyaretçiler. yetkililerin yazıları silmesini ve türbenin çevresinde oluşan bu görüntü kirliliğinin giderilmesini istiyor.

Bayram ziyareti için Almanya'dan geldiğini ifade eden bir vatandaş, "Biz zaman zaman Eyüp Sultan hazretlerinin türbesini ziyarete geliriz. Burada dua etmek gerçekten çok farklı. Ancak bu yazılar buraya yakışmıyor. Bu manevi atmosferi bozuyor. Buraya yazı yazanlar yanlış yapmış. Bu yazılara engel olmamak ve buradan silmemek başka bir yanlış. Biran önce bu ilginç yazıların silinip tertemiz bir ortamda ziyarete açılmalı." diye konuştu.

Türbenin çevresine yazılan ilginç mesajlardan bazıları şöyle:

"Oğlum Fethi inşallah diplomat olsun. Benim bütün dileklerim gerçekleşsin. Gülşen halama gönlüne göre ver. Allah'ım Namık kulunun içine sevgi ver. Emre'ye devlette iş ver. Güvenliğin işten atılmasını istiyoruz. Allah'ım Efran'la bana aşık olan benimle evlensin. Allah'ım kocamı bana dönder. "

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Kasım Birgi 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman bitecek?. Kardeşim bu restorasyon ne zaman bitecek? Türbe yeniden mi inşa ediliyor; bir restorasyon üç yıldır devam ediyor...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!