50 bin astsubay Anıtkabir'e yürüyecek

Türkiye'deki astsubaylar 17 Ekim'i "Dünya Astsubaylar Günü" ilan etti. Dünya astsubayları kutlamalar için Ankara'nın yolunu tuttu.

50 bin astsubay Anıtkabir'e yürüyecek
50 bin astsubay Anıtkabir'e yürüyecek
GİRİŞ 16.10.2013 12:54 GÜNCELLEME 16.10.2013 12:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'nin bu yıl 2'ncisini düzenleyeceği etkinliğe 100'e yakın ülkenin astsubaylarının katılımı gerçekleşecek. 19 Ekim'de Nazan Öncel konseri ile son bulacak etkinlikler öncesinde de 50 bine yakın astsubay ellerinde karanfillerle Anıtkabir'e yürüyecek.

Astsubaylar Günü kutlama fikri Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkan Yardımcısı Yüksel Binici'nin fikri. Faal astsubaylık yıllarından beri böyle bir hayalin peşinde koşan Binici, bu fikrinin meslektaşları tarafından da benimsenmesi sonucu dünya astsubaylarının böyle bir güne sahip olmasını sağladı.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'nin kuruluş günü olan 17 Ekim, "Dünya Astsubaylar Günü" ilk kez geçen yıl kabul edildi ve kutlandı. Bu yıl 2'ncisi düzenlenecek törenlere ev sahipliği yapmaya hazırlanan Türk astsubaylar, 100'e yakın ülkeden katılımı beklenen meslektaşlarına ev sahipliği yapmayı hedefliyor.

17 Ekim'de TEMAD üyesi emekli astsubayların Anıtkabir'e çelenk koyması ile başlayacak olan etkinlikler, 19 Ekim'de Ankara Arena Kapalı Spor Salonu'nda Nazan Öncel'in vereceği konserle son bulacak. Yine bu 3 gün içindeki etkinliklerde de Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde Kuzey Çelebiler ve Nazan Kundak'ın resim ve fotoğraf sergileri ile Ankara Hilton'da yabancı ülke askeri ateşeleri, dış ülkelerden gelen astsubaylar ile siyaset ve bürokrasi dünyasından katılan kişilere resepsiyon verilecek.

Dünya Astsubaylar Günü'nün en anlamlı ve en gösterşli etkinliği ise 19 Ekim'de korteş halinde yapılacak olan Anıtkabir yürüyüşü olacak. Yürüyüşe 50 binin üzerinde astsubay ellerinde karanfillerle katılacak ve bu karanfiller Atatürk'ün naaşına konulacak.

Dünya Astsubaylar Günü'nün fikir babası Yüksel Binici Hürriyet'e şunları söyledi; "Her meslek grubunun kendi sorunlarını, kendi taleplerini dile getirdiği mesleki dayanışma içinde olduğu ve kutlamalar yaptığı bir günü vardı. Astsubayların ise böyle bir günü yoktu. Faal olarak mesleğimi sürdürdüğüm yıllarda da bunun hayalini kurmuştum. Emekli olduktan ve TEMAD ailesine katıldıktan sonra bu dileğim gerçekleşti. Dünya'da ilk kez astsubaylar günü kutlanmaya başladı. Bugünün dünya barışına da katkı sağlayacağını düşünüyorum. Her yıl dünya ülkelerinin astsubaylarını ülkemizde ağırlayacağız. Bu insanlarla kurduğumuz iletişimler dünya barışına bir ölçü de bile olsa katkı sağlarsa ne mutlu bize" dedi.

YORUMLAR 2
  • Abdullah Musaoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    neden yürüyecekler. Kabir ziyaretini anlarım dinimize göre mevtanın kabir ziyaret edilir, ruhuna fatiha okunur. Bu ziyaret desinler için, hükumete göz dağı vermek, siyasi şov yapmak, hele hele kendisine bile faydası olmayan bir ölüden medet ummak için yapılmaz. Eğer sırf Allah rızası için yapılacaksa bu ziyaretler her zaman yapılabilir, hiç kimseye de söylenmez. Ancak bu anıtkabir ziyareti bütün herkese ilan edildiğine göre acaba niçin yapılacak. Allah rızası için yapılmadığı yapılış şeklinden de anlaşılmaktadır. kimse kusura bakmasında Allah rızasının olmadığı bir yerde hiç bir fayda elde edilmez.
    Cevapla
  • halit öner 10 yıl önce Şikayet Et
    BUNLARDAN KAÇI BABASININ MEZARINI YILDA BİR ZİYARET EDİYOR.... İnanın bana babanızın mezarını ziyaret etseniz daha makbule geçer ve bu kadar eziyet çekmezsiniz..Sakat fikirler,boş işler bunlar...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...