Tel örgülerin arkasından bayramlaştılar

Türkiye ve Suriye'deki akrabaların bayramlaşması, Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle 15 yıl önce yaşandığı gibi yine tel örgülerin arkasında gerçekleşti.

Tel örgülerin arkasından bayramlaştılar
Tel örgülerin arkasından bayramlaştılar
GİRİŞ 17.10.2013 14:30 GÜNCELLEME 17.10.2013 14:30

Suriye'deki savaştan kaçanlar, sınır kapılarının kapalı olması nedeniyle 15 yıl önce olduğu gibi yine tel örgülerin arkasına gelerek telefonla haber verdikleri ve Suriye'nin Kamışlı kentinden tel örgülerin yanına gelen akrabalarıyla yüksek sesle bağırarak bayramlaştılar.

Suriye'deki iç savaştan Türkiye'ye kaçan aileler, Nusaybin ilçesine gelerek yaklaşık bir yıldır göremedikleri Kamışlı'daki akrabaları ile tel örgüler arkasında bayramlaşarak hasret giderdi.

Telefonla Kamışlı'daki yakınlarına haber veren ve tel örgülerin her iki yakasında buluşan akrabalar, 15 yıl önce yaşandığı gibi yine birbirlerine yüksek sesle bağırarak bayramlaştılar. Askerlerin tel örgülerin arasındaki bölgede önlem aldığı bayramlaşmada, buruk sahneler yaşandığı görüldü. Bazı akrabaların birbirlerine yeni doğan çocuklarını göstermeleri ve aralarından geçen tel örgülerine rağmen 20 metre mesafede yüksek sesle konuşmaları duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Tel örgülerin ortasında zırhlı araç ile önlem alan askerler ise, zaman zaman ailelere anons yaparak tel örgülerden uzak durmalarını istediği görüldü. Askerin uyarısı, tel örgülerin arkasındaki buruk bayramlaşmayı engelleyemezken, bayramlaşan aileler daha sonra vedalaşarak tel örgülerin çevresinden ayrılmak zorunda kaldı.

Suriye ve Türkiye'de bulunan akrabalar güvenlik gerekçesiyle 1999 yılına kadar sınır kapılarının bulunduğu yerlerde bayramlaşmaları tel örgülerin iki yakasında gerçekleştirirken, 1999 yılında yapılan anlaşma ile tel örgüler arkasındaki bayramlaşma görüntüleri tarihe karışmış ve akrabalara idari izin verilerek kucaklaşmaları ve ev ziyareti gerçekleştirmeleri sağlanmıştı. Ancak, Suriye'de yaşanan iç çatışma ve savaş nedeniyle 2 yıldır sınır kapılarının kapalı olması nedeniyle bayramlaşmalar gerçekleştirilemiyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!