Kaçırılan Türk pilotların serbest bırakılması yakın

Berrut'ta kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın serbest bırakılması konusunda Lübnanlı bürokrattan açıklama geldi. Davutoğlu da aynı saatlerde açıklama yaparak, çok olumlu gelişmeler yaşandığını söyledi.

Kaçırılan Türk pilotların serbest bırakılması yakın
Kaçırılan Türk pilotların serbest bırakılması yakın
GİRİŞ 18.10.2013 23:12 GÜNCELLEME 19.10.2013 12:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, "Suriye'nin Azez bölgesinde kaçırılan 9 Lübnan vatandaşı, ülkelerine teslim edilmek üzere önümüzdeki saatlerde Türkiye'de olacak. Lübnan'da kaçırılan Türk pilotların serbest bırakılması ise yakın" dedi.

DAVUTOĞLU: KONU HALLOLDU

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlarla ilgili çok olumlu gelişmeler yaşandığını ve konunun büyük ölçüde hallolduğunu söyledi.

LÜBNAN TELEVİZYONU SERBEST DİYE DUYURDU

Lübnan televizyonu, 22 Mayıs'ta İran'dan dönerken Suriye'nin Aziz kentinde kaçırılan 9 Lübnanlının serbest bırakıldığını ve Türkiye sınırından girdiklerini duyurdu.

BİZİM İÇİN BAYRAM GİBİ GEÇMEDİ

Kanal 7 televizyonuna konuşan Ahmet Davutoğlu, Lübnan'da Türk pilotların kaçırılmasından bu yana çok yoğun bir mesai yürüttüklerini bunların bir kısmının kamuoyuyla paylaşıldığını anlattı. Pilotların Ramazan Bayramı'nda kaçırıldığını hatırlatan Davutoğlu, o günden sonra bayramın kendileri için bayram gibi geçmediğini vurguladı.

Pilotların ailelerinin vakur bir şekilde ve devletine güvenerek sabırla beklediğini dile getiren Davutoğlu, pilotların Kurban Bayramı'nı aileleriyle geçirmesi için yoğun görüşmeler gerçekleştirdiklerini bildirdi. Bu çerçevede arife günü Lübnan Başbakanı Necib Mikati ve Meclis Başkanı Nebih Merri ve Dışişleri Bakanı Adnan Mansur ile tekrar görüştüğünü ve bazı ilerlemeler kaydedildiğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

SÜRECİ BİZZAT BAŞBAKANIMIZ TAKİP ETTİ

"Son günlerde telefon diplomasisi yanında, alanda MİT Müsteşarlığının çok yoğun çabaları var. Sayın Başbakanımız bizzat süreçleri takip etti. Bu bayramda da bununla ilgili yoğun mesai içinde olduk. Bugün itibarıyla biraz önce Lübnan Başbakanı Sayın Mikadi de teyit etti, çok olumlu gelişmeler var. Mikadi de bu olumlu gelişmelerin seyri konusunda bana bilgi aktardı. Ama tabii bizim bir prensibimiz vardır. Vatandaşlarımız bize doğrudan ulaşmadan bu konuda hep temkinle hareket ederiz. Başbakanımızın da dediği gibi olumlu bir seyir var. Saatler, günler itibarıyla inşallah pilotlarımıza kavuşacağız. Onlar ailelerine kavuşacaklar. Bu konuda engellerin büyük ölçüde kalktığını söyleyebilirim. Son prosedür olarak birtakım güvenlik tedbirleri de dahil olmak üzere, atılması gereken adımlar var. Katkıda bulunan herkese teşekkür borçluyuz."

MUTLU HABERİ EN KISA ZAMANDA ALACAĞIZ

Pilotların aileleriyle de görüştüğünün altını çizen Davutoğlu, onların da büyük bir heyecan içerisinde olduğunu ifade etti. Davutoğlu, "İnşallah bu mutlu haberi en kısa zamanda vereceğiz diye ümit ediyoruz" diye konuştu.

Lübnan'da da 9 Ağustos'ta İstanbul-Beyrut seferini yapan THY personelini havalimanından otele götüren servis aracını durduran silahlı kişiler, Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'yı kaçırmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Radyo Mevlana 10 yıl önce Şikayet Et
    artık yeter.... onlarında anası babası kardeşi eşi çocuğu ailesi var, kendimi onlar yerine koyuyorum Allah korusun çok zor bir durum Rabbim sabırlar versin Rabbim ümmeti muhammedin başına böylesi olay getirmesin inşaAllah yakında bırakırlar ve onlarda sevdiklerine ailelerine kavuşurlar ..
    Cevapla
  • Cemal Yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK BİR DİPLOMATİK HEZİMET. Pilotlarımızın serbest bırakılması elbette sevindirici bir gelişme. Ama bunun şartları ve faturasına baktığımızda bu Türkiye için büyük bir diplomatik hezimet İran terör rejimi içinse büyük bir zafer anlamına gelmesidir........İran daha öncede taşeron terör örgütleri üzerinde Suriyede Türk gazeteci ve vatandaşlarını kaçırmış ve karşılığında Muhaliflerin eline esir düşmüş hacı kılığındaki eli kanlı katil onlarca casus ve devrim muhafız subaylarını Türkiyeden serbest bıraktırmasını talep etmiş. Türkiyede Suriyede kaçırılan vatandaşları serbest bırakılması için muhaliflere İranın taleplerini kabul etmesi için ricada bulunup baskı yapmıştı. Ve bütün İranlı ajanları serbest bıraktırmıştı..Bizde bunu bir devlet başarısı diye algılamıştık.Bunu bize İsrail yapsaydı Hükümet İsraile karşı en ağır tonda bir protesto dili kullanacaktı..Ama konu İran olunca herkes sus pus oluyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!