13 generalin hesabında 28 Şubat hareketliliği

MASAK, 28 Şubat soruşturması kapsamında postmodern darbe döneminin önemli aktörlerinin banka hesaplarını masaya yatırdı. 13 generalin hesabında önemli artış tespit edildi. Ayrıca aynı kişilerin hesaplarını sık sık ‘borsa-döviz-faiz' üçgeninde değiştirdiği belirlendi.

13 generalin hesabında 28 Şubat hareketliliği
13 generalin hesabında 28 Şubat hareketliliği
GİRİŞ 19.10.2013 08:20 GÜNCELLEME 19.10.2013 08:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

28 Şubat soruşturmasını yürüten Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddeyle görevli Ankara Başsavcı Vekilliği'nin talimatıyla Mali Suçları Araştırma Kurumu'nun (MASAK) yaptığı incelemede ilginç bilgilere ulaşıldı. 2000-2001'de yaşanan ekonomik krizin postmodern darbe destekçilerinin servetleri üzerindeki etkisi araştırıldı. Yapılan araştırmada; darbeye destek veren, asker, medya patronu, bürokrat ve gazetecilerin büyük kısmının dalgalı kur kararından önce dövize geçtikleri belirlendi.

HESAPLARDA TOPLU HAREKET

MASAK'ın incelemelerinde; ismi 28 Şubat'la anılan önde gelen kişilerin borsa ve kurdaki ‘toplu hareketleri' tespit edildi. Aynı isimlerin birbirine yakın günlerde topluca mali işlem yaptığı ortaya çıktı. MASAK uzmanlarının savcılığa iletilmek üzere, ‘birbiriyle ilintili mali hareketler' raporunu hazırladığı bildirildi. Ayrıca aynı kişilerin hesaplarını sık sık ‘borsa-döviz-faiz' üçgeninde değiştirdiği belirlendi. Bu işlemi yapan kişiler arasında, üst düzey şirket yöneticilerinin ve üst düzey komutanların bulunması dikkat çekti.

SAVCILIĞA RAPOR VERİLECEK

28 Şubat'ın finans ayağıyla ilgili MASAK'ın yaptığı araştırmada, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir'le birlikte 13 üst düzey komutanın hesaplarında artış tespit edildiği öğrenildi. Bazı komutanların 28 Şubat sürecinde 1 milyon dolara ulaşan meblağları borsaya yatırdığı aktarıldı. Bu komutanların kişisel hesaplarında artış tespit edildiği öğrenildi. MASAK'ın bu kapsamda önümüzdeki günlerde savcılığa kapsamlı rapor sunması bekleniyor.

Bir'den 600 bin liralık savunma

28 Şubat davasının tutuklu sanığı Çevik Bir'in yargılama sürecince avukatlık ücreti olarak 600 bin TL ödediği öğrenildi. Öte yandan MASAK, dönemin ‘hızlı zenginleri' olarak da bilinen sivilleri de mercek altına aldı. Ekonomiye 300 milyar dolarlık zararı olduğu belirtilen sivil bazı kişilerin kişisel ve aile hesaplarının da incelemeye tabi tutulduğu belirtildi.

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 6
  • hakan er 10 yıl önce Şikayet Et
    ah bi millet anlasa. ah bi millet anlasa şu kirli oyunları paşayı kıral deyilde oda görevini yapan bir memur olarak görebilseler işte ozaman ülke bir adım daha ileri gider anlıycaklarını sanmıyorum bu milletin gelişmiş ülkelere bak bir paşanın ailesini savaş helikopteriyle pikniğe götürecek inanın yer yerinden oynar biz neyaptık kıraldır yapar dedik hadi ordan ne kıralı cıt diyen oldumu rütbesini sök kapı önüne koy bak bakalım ozaman nasıl her kez göreviniyor paşalar tv çıkar masaya yumruğunu vurur ee bizde yedik ama yiyenler vardı o ayrı konu ne oldu sonlarına ?
    Cevapla
  • alat asim 10 yıl önce Şikayet Et
    CADDELERDE DOLAŞAN LÜX OTOMOBİLLERİN SAHİPLERİ. Limon satarak kazandıkları ile almıyorlar heralde.
    Cevapla
  • Mehmet Ali Samaci 10 yıl önce Şikayet Et
    Turk asilli bir dönem isvicre bankasi UBS calisaninin sözunu ettigi 100 milyar dolar kimin olabilir?. Varlik barisi adiyla cesitli defalar af cikmasina ragmen neden bu para Turkiyeye geri dönmemistir? Foyalari ortaya cikacak diyemi korkuyorlar? Bu paranin kimlerin kontrolunde oldugunu anlamak cok zor olmuyor artik. sizi gidi sözde vatansever soyguncular sizi.
    Cevapla
  • Sabit Kal 10 yıl önce Şikayet Et
    İrtica-mirtica diyerek deveyi hamuduyla yuttuklarını zaten herkes biliyorduda. bu gerçeği nasıl ve kim ispatlayacaktı, işte bu büyük ve imkansız bir muamma idi. Adaletin bu kadar hızlı tecelli etmesi, bu miletin istikbali ve ayağa kalkması için çok önemli bir gelişme. Hatta yankıları bütün İslam dünyasına ulaşacak ve Generallerimizin yaptığı bu ihaneti, diğer müslüman ülke genarellerininde tekrar ve taklit ettiği ortaya çok daha hızlı çıkacak. Şu anda Mısır'da olanda 12 Şubat, 12 Eylül'den farkıl bir şey değil ve oradada şu anda develer hamuduyla götürülüyor. Böyle haberleri İslam dünyasına mutlaka ulaştırmalı ve uyanmalarına yardımcı olmalıyız. Batı'mı? Zaten onlar bütün bu dolapları kuran ve oynatanlardır, her dolaptanda haberleri ve çıkarları olanlardır. Generallerin yiyip bittirdiği İslam dünyasının bütün milyarları hep Batı'da beklemiyormu sanki!
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    yurt dışına kaçanlar dışarıda neyle geçiniyor dersiniz . o zamanlar kenara para devşirenler tabii !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar