Müslim: Oğlumu vuran mermi Türkiye'den geldi

Türkiye'nin Suriye'deki silahlı çetelere eskisi gibi yardım etmediğini ve silah vermediğini de söyleyen Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, "Oğlumu vuran mermi Türkiye'den geldi" iddiasında bulundu.

Müslim: Oğlumu vuran mermi Türkiye'den geldi
Müslim: Oğlumu vuran mermi Türkiye'den geldi
GİRİŞ 20.10.2013 13:31 GÜNCELLEME 20.10.2013 13:38
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Salih Müslim, bir süre önce Telabyad'daki çatışmalarda öldürülen oğlu Şervan Müslim için, "Oğlum Şervan'ın şahadeti bizim için sürpriz değildi. Çünkü, en ön saflarda çarpışıyordu. Şahadet haberini bekliyorduk" dedi. 

Suriye'de PYD'nin silahlı gücü olan YPG ile El Nusra grupları arasında çıkan çatışmada bir süre önce oğlu Şervan Müslim'i kaybeden PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Kürtçe yayın yapan 'Ronahi TV'ye, hem oğlunun ölümü hem de Suriye'deki son durum ile ilgili açıklamalarda bulundu. PYD Eşbaşkanı Müslim, Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Rojava bölgesinde verilen mücadelede herkesin yer aldığını, kendilerinin de bu mücadelenin içinde olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Hepimiz ölmeye adayız. Oğlum Şervan'ın şahadeti bize sürpriz değildi. Çünkü en ön saflarda çarpışıyordu. Şahadet haberi bana ulaştığında benim için sürpriz olmadı, bekliyorduk. Savaşlarda sadece fakirler ölüyor deniliyordu. Bize göre vatan sadece fakirlerin değil, topraklar hepimizindir. Bize göre vatanımız, toprağımız namusumuzdur, şerefimizdir. Bugün de vatanını, toprağını kim seviyorsa mücadele etmelidir. Mücadele ve direnmenin ruhu bizim için yaşam biçimi olmuştur. Bu nedenle Şervan'ın şehit olması nedeniyle Kürt halkının başı sağ olsun, demokrasi ve halkların kardeşliğinin şehididir. Biz şehitlere layık olmaya çalışacağız ve mücadelelerini sürdüreceğiz."

'BEN ONA 'GİT SAVAŞ' DEMEDİM AMA ENGEL DE OLMADIM'

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, 1984 ten beri ailece bu mücadelenin içinde olduklarını, çocukları okul çağına geldiğinde, imkanları olmasına rağmen çocuklarını başka ülkelerde değil kendi ülkesinde okuttuğunu da vurgulayarak, "Ben hiç bir zaman başkalarının çocukları şehit olsun, benimki olmasın demedim. Ben Şervan'a 'Savaşa git, cesur ol, kahraman ol' demedim. Ben biraz çekinirim ama o yaptı. Onun önünü kesemezdim, engelleyemezdim" diye konuştu.

'TÜRKİYE ESKİSİ GİBİ ONLARA SİLAH YARDIMI YAPMIYOR'

Suriye'deki savaşın uzadıkça kirlendiğini, çünkü Kürtlerle bugün savaşanların demokrasi mücadelesi veren muhalifler değil teröristler olduğunu söyleyen PYD Eşbaşkanı Müslim şöyle devam etti: "Kürtlerle savaşanlar için demokrasi yoktur, onlar insan düşmanıdırlar. Dünya onların ne olduğunu gördü. Türkiye onlara geçmişte yardım ettiğini söylemekten artık utanıyor. Türkiye eskisi gibi onlarla yardım etmiyor, silah yardımı vermiyor. Bugüne kadar çıkan çatışmalarda binlerce terörist öldürüldü. Amerika'nın onlarla verdiği savaşta bu kadar kişi öldürülmemişti. Kürtler su savaşı kendi imkanları ile yürütüyor. Biz bu savaşta demokrasi yanlılarını yanımızda görmek istiyorduk. Ama kimse destek vermedi. Bu gelenler niye savaşlarını Tora Bora'da değil Suriye'de veriyor. Tunus, Libya ve İrlanda'dan gelip Suriye'de ne yapıyor. Bunların yüzde 50'si Türkiye üzerinden geldiler. Üzerlerinde çıkan pasaportlardan Türkiye'den geçiş yaptıkları ortaya çıktı. Türkiye'deki bazı parti ve STK'lar bunlara maddi destek ve silah ile adam gönderiyor."

'OĞLUMU ÖLDÜREN MERMİ TÜRKİYE'DEN GELDİ'

Salih Müslim, oğlunu öldüren kurşunun Türkiye'den geldiğini de ileri sürerek şöyle dedi: "Oğlumu öldüren mermi nereden geldi. Bu mermiyi Türkiye vermeseydi oğlumu nasıl vurulacaktı. Ciğerim yanıyor ama oğlum vuruldu. İran'dan gelen kurşun oğlumu vurmadı. Benim elimden ne gelse mücadelemi vereceğim. Biz düşmanlık olsun, bu düşmanlık derinleşsin istemiyoruz, ama artık Suriye'de yaşanan gerçeğin görülüp kabul edilmesini istiyoruz."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 14
  • ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    BİZİM VATANDAŞLARI VURAN MERMİDE. Sizin taraftan gelmişti yiğenim
    Cevapla
  • bahadır murat 10 yıl önce Şikayet Et
    aziz tekine katılıyorum. burada söz konusu kürt milleti değil ateist ve islam düşmanı pkk-pyd-ypg terör örgütleridir ve bunlar için ölenler kesinlikle şehit olamazlar bunlar için mücadele edenlerin müslümanlıkla uzaktan alakaları bile yoktur daha düne kadar salih muslim islamcılara karşı savaşıyoruz abd yardım etmeli diye bağırıyordu bunların her biri kafir islam düşmanıdır
    Cevapla
  • erdal islam 10 yıl önce Şikayet Et
    bu adamı dikkate alanlarda hata. bırakın zaten eninde sonunda pkk ile çatışacağı kesin birbirine güçleri yeter bunların başkasına yetmez zaten nusraya havele edin gitsin muhattap bile almayın kendini nimetten sayıyorlar siz böyle yaklaştıkça.
    Cevapla
  • Ayasofya Açılmalı 10 yıl önce Şikayet Et
    türkler 1000 senedir islamin sancaktaridir. bu dünya etme-bulma dünyasidir.haclilarla bir olup bize hainlik edenler bugünleri de düsünmeliydi.Mücahitlere olan destegimiz sürecektir!
    Cevapla
  • Ayasofya Açılmalı 10 yıl önce Şikayet Et
    Bilge Kagan. kürtlerin ve araplarin bugün ortadogudaki varligi türklerin onlari koruyup beslemeinden dolayidir.türkler olmasa islam 13 yüzyilda yok olacakti.ortadogu türklerindir,birilerini orada olmasi onlari toprak sahibi yapmaz.hacclilardan biz aldik oralari,simdi kürtler uyaniklik yapip topraklara sahiplenirse hepsini göcüp geldikleri belucistana postalariz.hodri meydan güclü olan kazansin.kürtlerin canini defalarca kurtardik,haclilarla bir oldular bundan sonra bizden günah gider.daha cok kursun gelecek türkiyeden size,türklerin az müslüman oldugunu iddaa eden ahmaklar tarihe baksinda görsün.islamin sancagini 1000 sene kim tasidi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi