Polis okulu öğrencilerine otobüs şoku

Malatya'daki polis okulunda okuyan yaklaşık 30 öğrenci, ücretlerini ödeyerek aldıkları dönüş biletine rağmen otobüs gelmemesi nedeniyle Mersin Otogarı'nda mağdur olduklarını iddia etti.

Polis okulu öğrencilerine otobüs şoku
Polis okulu öğrencilerine otobüs şoku
GİRİŞ 20.10.2013 15:53 GÜNCELLEME 20.10.2013 15:53

 Kimileri bulabildikleri başka otobüslerle yoluna devam etmek zorunda kalırken, kimileri de ellerindeki valizlerle evlerinin yolunu tuttu. Dolandırıldıklarını öne süren veliler
otogar polisine tutanak tutturdu.

Malatya'daki Polis Okulu'nda okuyan yaklaşık 30 öğrenci, bayramdan önce Mersin'e geldikleri Malatya'daki bir firmadan bugünkü dönüşleri için de bilet aldı. Öğrenciler dönüş için firmaya 45'er lira para ödedi. Ancak öğrenciler aileleri ile dönüş için saat 12.00'de Mersin Otogarı'na geldiklerinde otobüslerini bulamayınca neye uğradığını şaşırdı. Firma yetkililerinden 'otobüsümüz arızalandı, onun için sefer yapamayacağız' cevabını alan veliler duruma tepki gösterdi.

Öğrenci velisi Başkomiser Zeki Çakırtaş, oğlunun Malatya polis okulu öğrencisi olduğunu söyledi. Oğlunun arkadaşları ile birlikte bayramdan önce Malatya'daki bir firmadan gidiş dönüş bileti aldığını ifade eden Çakırtaş, "Bugün dönüş günü. Bilet almışlar saat 12.30'da Mersin'den Malatya'ya hareket diye. Ama geldik ki otobüs yok. Firma yetkilileri ile görüşüyoruz, başınızın çaresine bakın diyorlar." diye konuştu. Çocukların resmen dolandırıldığını anlatan Çakırtaş şöyle devam etti: "30 tane polis okulu öğrencisi şu anda otogarda mağdur. Nasıl göndereceğiz. Otobüslerde yer bulamıyoruz. Çocuklar burada mağdur oldular. Yetkililere telefon açıyoruz; 'arabamız arızalandı, başka araba da bulamıyoruz, başınızın çaresine bakın' diyorlar. Biletlerde miktar da belirtmemişler. Bu dolandırıcılık. Polise tutanak tutturdum, şikayetçiyiz. Yazık değil mi 30 tane öğrenciye. Bu bayram üstü, nasıl firma nasıl ticaret?"

Öğrenci velisi Toroslar Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldız ise şunları söyledi: "Mersin Otogarı'ndayız, bir öğrenci velisi olarak çok üzgünüm. Çocuğum bugün okuluna teslim olması gerekirken bir Malatya firması tarafından 30 öğrenci ile birlikte dolandırılması, ellerindeki valizlerle beklemesi bizleri çok üzdü. Verilen biletler gidiş dönüş bileti, ücretler bile yazmıyor. Bu da mali suç teşkil ediyor. Nerde bu firmanın sahipleri, telefonla arıyoruz, küfürle karşılık veriyorlar. Böyle firma mı olur? Yetkililerin bu firma hakkında gereğini yapmasını istiyoruz."

Öte yandan söz konusu firmanın Mersin yazıhanesindeki yetkililer, problemin kendilerinden değil, Malatya'daki firmanın merkezinden kaynaklandığını öne sürdü.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek