Demiryolu inşaatında göçük: 1 ölü!

Kars'ın Arpaçay İlçesine bağlı Güvercin Köyü yakınlarında inşaatı devam eden Bakü- Tiflis- Kars demiryolu tünel inşaatinde halatı kopan beton kalıbın altında kalan 3 işçiden 1'i öldü, 2'si yaralandı.

Demiryolu inşaatında göçük: 1 ölü!
Demiryolu inşaatında göçük: 1 ölü!
GİRİŞ 20.10.2013 17:29 GÜNCELLEME 20.10.2013 18:18

Talihsiz olay bugün öğle saatlerinde Güvercin köyü yakınlarında meydana geldi. Bakü-Tiflis- Kars demiyolu hattı tünel inşaati çalışmalarında tünelin dış kısmına atılan kalıba beton dökülmesi sığasında, kasnak bağlantısı koptu ve işçilerden Bünyamin Arslantaş (23) ile Gökhan Tunçsoy (27) tonlarca ağırlıktaki beton kalıbın altında kaldı. Onları kurtarmaya giden Mustafa Özen (33) de kalıbın altında sıkıştı.

Diğer işçilerin durumu bildirmesi üzerine Kars ve Arpaçay 112 acil servis, jandarma ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaklaşık 30 dakika süren çalışmanın ardından işçilerden Gökhan Tunçsoy ile Mustafa Özen kurtarılarak Kars Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Adana doğumlu Bünyamin Arslantaş'ın cansız bedeni ise yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonucu sıkıştığı yerden alınarak ambulansla Arpaçay Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Ölen işçi Bünyamin Arslantaş'ın aynı inşaatta çalışan kardeşi Mehmet Arslantaş sinir krizleri geçirdi. Bir süre olay yerindeki ambulansta tutulan Mehmet Arslantaş, kardeşinin öldüğünü öğrenince ambulanstan çıkarak olay yerine gitmeye çalıştı.

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem ve Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Algan da kurtarma çalışmalarını yerinde izledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış