750 bin kaçak asker için düğmeye bastı

Askerlik süresini 12 aya düşürmeyi planlayan Bakanlar Kurulu, 750 bin kaçak askeri de silah altına almak için düğmeye bastı.

750 bin kaçak asker için düğmeye bastı
750 bin kaçak asker için düğmeye bastı
GİRİŞ 23.10.2013 08:47 GÜNCELLEME 23.10.2013 11:26
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Bakanlar Kurulu'nun yaklaşık 70 bin er ve erbaşı etkileyen uzun dönem askerliği 15 aydan 12 aya düşürme kararından sonra önemli bir gelişme yaşandı. 750 bin yoklama kaçağı ve bakayanın askere alınması için düğmeye basıldı.

BİLGİLER EMNİYETE GÖNDERİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 750 bin kişinin bilgilerini Emniyet Genel Müdürlüğü'ne (EGM) gönderdi. Yoklama kaçakları ve bakayalar Genel Bilgi Toplama (GBT) sisteminden aranacak. Polis ve jandarma denetimlerinde yoklama kaçağı ya da bakaya olduğu tespit edilenler en yakın askerlik şubesine teslim edilecek.

PARA CEZASI UYGULANACAK

GBT sorgusunda arandığı belirlenen kişilere eskiden olduğu gibi gözaltı işlemi yapılmayacak. Mesai saatleri dışında veya hafta sonu yakalanan kişiler yapılacak tebligat ile serbest bırakılacak. 15 gün içinde askerlik şubesine teslim olmayanlara 1000 TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak.

İhtiyaç halinde; bakaya veya yoklama kaçakları için bankalarda hesap açtırmama, yurtdışına seyahat ettirmeme gibi kısıtlamalar uygulamaya sokulacak.

ŞUBELERDE KUYRUK OLUŞTU

Askerlik süresinin kısaltılması askere gidecek olan gençleri sevindirdi. Kasım 2013 celp döneminde silah altına alınacak olan asker adayları askerlik şubeleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

YORUMLAR 17
  • mehmet ay 10 yıl önce Şikayet Et
    mlym kardeş . üniversiteokuyup işegirmek için çabalasaydın neden 30 yaşına kadar askere gitmediklerini anlardın...
    Cevapla
  • hak adalet 10 yıl önce Şikayet Et
    kölelik kaldırılmalı. bu kadar fazla adama yazık değil mi? çoğu gencecikler. bu kadar eğitimli bir bakandan(hemde ne eğitim)böyle bir karar çok zalimce geliyor bana el insaf. bu adım profesyonel bir ordunun başlangıç adımı ise bile bu kadar ceza ne. bu dünya son üç yüz yıldır bu korkunç sistemden dolayı yanıp kül olmadı mı?yetmedi mi başkalarının haklarını yiyerek bir yerlere gelmek.bakanın acaba zamanında kendisi de karşıydı da zorla askere alınmasının mı intikamını alıyor genç nefeslerden?değilse yazık değil mi? yada bu bir toplu isyana sevk mi vicdani reddi yasalaştırmanın bahanesini bulmak için?İnşallah öyledir çünkü öyleyse GİTMEYİN ARKADAŞLAR YALVARIRIM VİCDANEN REDDEDİN HEMDE KÜLLİYEN VE İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE GİDİN.
    Cevapla
  • ekgelir1 .tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar. Hükümet en iyisini yapıyor. Tecil ettiren asker kaçağı değildir. Ama tecili bitmiş bazılarının askere gitmemesi onları kaçak durumuna düşürüyor. En iyisi üniversite bitip iş bulduktan sonra askere gitmek. Döndüğünde işin de hazır olacaktır. Zaten askerlik de hafifletildi. 6 ay yapıp gelelim.
    Cevapla
  • mehmet aksu 10 yıl önce Şikayet Et
    AKP aklını başna 1 oy daha gidiyor. Nedir bu bakanın askerlik ile ilgili ısrarı anlamıyorum. Yok tutukla yok yasak getir, nerede kaldı sizi özgürlükçü düşünceniz? nerede yasakları kaldırma politikanız? Anlamıyorum yukarıdaki kişilerin böyle şeylerle uğraşmasını yapacak işleri yok desem var ama inatla böyle gereksiz politikalar ile uğraşıyorlar. Milli savunma bakanıysan git gelişmiş ülkeler nasıl yapıyor öğren, kaliteyi arttır sayısı değil! AKP en çok bu politikasını sevmiyorum sürüm olsun yeter kalite önemli değil. sağlık politası da aynı şekilde.
    Cevapla
  • Ömer Köse 10 yıl önce Şikayet Et
    İstemiyorum arkadaş askerlik istemiyorum. Gidipte komutanların ego tatminine maruz kalıp sabah akşam patates soyup, komutan köpeğini gezdirip, komutanın bahçesini sulayıp tek bir mermi bile sıkmadan 12 ayımı heba etmek istemiyorum.Vicdani red gelsin zorlar milleti asker yapıyorlar.Ben bilim adamı olmak istiyorum belki ? illa asker mi olacağız arkadaş orta çağda mı yaşıyoruz devir teknoloji devri.İstediğin kadar adam eğit gelir kafana bi atom bombası sallarlar al sana askerlik hadi bakalım.Savaşa değil bilime yatırım yapmalıyız bunu da devlet anlamalı artık.Asker değil bilim adamı yetiştirmeliyiz.Anla artık Türkiye anla bunu.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!