'O isimleri tek tek açıklayacağım'

Hrant Dink cinayetinde polis tarafından aranan Erhan Tuncel Star Gazetesi'ne röportaj verdi.

'O isimleri tek tek açıklayacağım'
'O isimleri tek tek açıklayacağım'
GİRİŞ 23.10.2013 09:56 GÜNCELLEME 23.10.2013 12:42

Hakkında cinayete iştirak suçundan yakalama kararı bulunan 'Büyük Abi' lakaplı Erhan Tuncel'i polis bulamıyor, ancak Star Gazetesi'nden Helin Şahin kendisiyle bir röportaj gerçekleştirdi. Tuncel, "savunmam bitince teslim olacağım. İrtibatta olduğum isimleri açıklayacağım. Dink cinayetinde jandarmanın rolü büyük" dedi.

DEVLETLE İLGİSİ YOK

Yargıtay'ın, Dink davası kararını bozma gerekçesine dayanılarak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yeniden açılan davada hakkında yakalama kararı çıkartılan Tuncel, kararın hukuki olmadığını savdu. "Kaçmıyorum. AİHM'e kapsamlı bir dilekçe ile yeni savunmamı hazırlıyorum. 15 gün içinde bitirmeyi düşünüyorum. Tamamladıktan sonra hemen teslim olacağım" dedi.

Erhan Tuncel Dink cinayetiyle ilgili de ilginç ilddialarda bulundu, Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin'in kitabınında işaret ettiği noktaları değerlendirerek "Ergenekon üstü bir yapılanma var ve bu cinayetin aydınlatılması sürekli engelleniyor. Ben burada çok küçük bir parçayım. Erhan Tuncel eşittir Hrant Dink cinayeti tablosu tamamen yanlıştır. Bu cinayetin devlet ile ilgisi yok" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?