İşte 14 milyonluk cesedin tetikçisi!

Türkiye'de esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduktan sonra ormanlık alanda elleri kelepçelenmiş ve siyah bir çöp konmuş cesedi bulunan Mısır asıllı işadamı Ramzi Matta'nın öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 11 kişiden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GİRİŞ 23.10.2013 19:30 GÜNCELLEME 23.10.2013 19:47

Öte yandan 14 milyon liralık tahıl ticareti sırasında çıkan anlaşmazlık sonucu meydana gelen uluslararası cinayetle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Polis olayın tetikçisi olduğu iddia edilen Kickboks dövüşçüsü Slovan Petkov'un cinayetten bir gün önce Türkiye'ye girdiğini, otele yerleştikten sonra cinayeti işleyip öldürülen işadamı Ramzi Matta'nın bavul ve çantasıyla otele giriş yaptığını tespit etti. Şüphelilerden bazıları özel uçakla Türkiye'den ayrılırken kameralara takıldılar.

Ukrayna'da hakkında usulsüz kredi kullanmak gibi suçlardan yüze yakın dava bulunan Mısır asıllı İşadamı Ramzi Matta'nın ailesi İstanbul'da polise başvurarak kayıp olduğunu bildirmesinin ardından soruşturma açılmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda 14 Haziran 2013 tarihinde İran uyruklu Alman vatandaşı arkadaşı ortağı Kianosh R. ile birlikte Türkiye giriş yaptığını tespit edilen Remzi Matta'nın uluslar arası bir cinayet şebekesinin kurbanı olduğunu belirlemişti. Ukrayna'da yapılan 14 milyon liralık bir tahıl ticareti sırasında Suriyeli işadamı Samer F. ile aralarında çıkan anlaşmazlığın ardından Türkiye'de bir bankadan kredi ayarlandığı söylenip kandırılan Remzi Matta'nın cesedi Küçükçekmece'de 21 Ağustos 2013 tarihinde bulunmuştu. İşadamının ellerinin plastik kelepçeyle bağlandığı ve cesedin siyah bir torbaya konduğu tespit edilmişti.

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada cinayet şebekesinin Türkiye'de bulunan üyelerine yönelik operasyon yapılmış 3'ü Suriye uyruklu 11 kişi gözaltına alınmıştı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan şüphelilerden Suriye uyruklu işadamı Samer F., Khaldroon Z. Muhammet A. ile işadamının öldürüldüğü Tekstil atölyesinin sahipleri S.B., H.B., A.K., B.A. tutuklandı.

KİCKBOKSÇU TETİKÇİ KAMERALARDA

Uluslararası cinayetle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde olayın tetikçisi olduğu iddia edilen 2 metre 3 cm boyundaki Kickboks dövüşçüsü Slovan P.'un bir gün önce Türkiye'ye gelerek bir otele yerleştiği görüldü. Daha sonra cinayetin işlemek için otelden ayrılan Slovan P.'nin olayı gerçekleştirdikten sonra öldürdüğü işadamı Remzi Matta'nın çanta ve bavulu ile birlikte otele geri döndüğü görülüyor. Daha sonra görüntülerden Slovan P.'nin Kianosh R. ile birlikte Ramzi Matta'nın eşyalarını bir poşete koyarak çöpe attığı ertesi gün sabah 06.00 da bir taksiye binerek havalimanına giderek otelden ayrıldığı tespit edildi. Polisin elde ettiği görüntülerde olayın azmettirici olduğu iddia edilen tutuklu şüpheli Samer F. ile suç ortaklarının olaydan daha sonra özel bir uçağa binerken de görüntülendiği belirlendi.

Yetkililer şebekenin yurt dışında bulunan üyelerinin yakalanması için İnterpol aracılığı ile girişimlerin devam ettiğini söylediler.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?