Bakan Eroğlu: Çok utandım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sarıkamış Destanı'nı izlediğinde çok duygulandığını ve çok utandığını söyledi.

Bakan Eroğlu: Çok utandım
Bakan Eroğlu: Çok utandım
GİRİŞ 23.10.2013 20:46 GÜNCELLEME 23.10.2013 20:46

Bu tarihin özellikle yöneticilere gösterilmesi ve anlatılması gerektiğinin altını çizen Eroğlu, "Bugün bu millet ayaktaysa, onların sayesinde var. Bu topraklar kolay muhafaza edilmedi. Daha çok çalışmamız gerekiyor. Onlara minnet, şükran borçluyuz, haklarını ödeyemeyiz." dedi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün konferans salonunda düzenlenen 'Sarıkamış Destanı Konferansı'na Bakan Eroğlu da katıldı. Prof. Dr. Bingür Sönmez, araştırmaları ile Sarıkamış Destanı'nın hiç bilinmeyen taraflarını aktardı. Sanatçı Özhan Eren'in ise bestesini yaptığı müzikler eşliğinde Sarıkamış'ın izlerini yansıtan görüntüler verildi. Bu görüntüler esnasında başta Bakan Eroğlu olmak üzere salondakilerin duygulandığı gözlendi.

Konferansın ardından kısa bir konuşma yapan Eroğlu, böyle anlamlı konferanstan dolayı ilgililere teşekkür etti. Kendisinin de bir tarihçi olduğunu hatırlatan Eroğlu, Sarıkamış'ta çok büyük acılar yaşandığını, çocuk yaştaki gençlerin, ayağında çoraplar, üzerlerinde yazlık gömleklerle harp etmesinin ne kadar destansı hareketler olduğunu dile getirdi. Eroğlu, "Bugün bu millet ayaktaysa, onların sayesinde var. Bu topraklar kolay muhafaza edilmedi. Onlara minnet, şükran borçluyuz, haklarını ödeyemeyiz. 'Tarih tekerrürden ibarettir' diyorlar. Hakikaten ibret alınsaydı, hiç tekerrür eder miydi? Yakın tarihi bütün yöneticilerin bilmesi lazım. Onlara vefa borcumuzu yerine getirmemiz lazım." diye konuştu.

Bakan Eroğlu, Sarıkamış Destanı olmasaydı Çanakkale Zaferi'nin olamayacağına dikkat çekerek, bu destanların yazıldığı yerlerde bakanlık olarak yapılan çalışmalardan bahsetti. Eroğlu, Çanakkale'de muhteşem bir tanıtım merkezi kurduklarını belirterek, Allahu Ekber Dağlarını da milli park ilan edildiğine değindi. Bakan Eroğlu, katkılarından dolayı Prof. Dr. Bingür Sönmez'e bir hediye verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor