Suriye sınırında askere kalaşnikoflu saldırı

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, Suriye sınırından Türkiye'ye kaçakçılık yapmak için gelen motosikletli 4 kişi, kendilerine Türkçe ve Arapça uyarıda bulunan askere Kalaşnikof tüfekle ateş açtı.

Suriye sınırında askere kalaşnikoflu saldırı
Suriye sınırında askere kalaşnikoflu saldırı
GİRİŞ 24.10.2013 13:30 GÜNCELLEME 24.10.2013 13:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Askerlerin ateşle karşılık vermesi üzerine motosikletli kaçakçılar Suriye tarafına kaçtı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre; Türkiye-Suriye sınırındaki 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı Şehit Onbaşı Gök Hudut Karakolu bölgesinde dün saat 18.20'den itibaren kaçakçılık yapmak amacıyla sınır hattına 4 motosikletlinin yaklaştığının tespit edildiği belirtildi. Motosikletli kaçakçılara Türkçe ve Arapça uyarıda bulunulduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kaçakçılara, Hudut Devriye unsurları tarafından, hududa yaklaşmamaları yönünde Türkçe ve Arapça uyarılar yapılmıştır. Ancak, anılan şahıslar, yapılan uyarıları dikkate almayarak, hududa yaklaşmaya devam etmiş ve unsurlarımıza doğru kalaşnikof piyade tüfekleri ile 4-5 el ateş açmışlardır. Bu durum üzerine angajman kuralları çerçevesinde, hudut unsurları tarafından ateşe ateşle karşılık verilmiştir. Hudut unsurlarımızın açtığı karşı ateş sonucunda, söz konusu şahıslar Suriye tarafına kaçmışlar ve kaçakçılık girişimi engellenmiştir."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • yunus doğdu 10 yıl önce Şikayet Et
    SURİYE'DEKİ İÇ KAOS. Artık bu ülke ile olan sınırımızda olayların artmasına yol açtı..Türkiye muhaliflere destek vermeseydi bugün belki bunları yaşamayacaktık düşünün 1000 kişi birden sınırımıza tecavüz ediyor en kötü Suriye hükümeti bile şimdiki kaostan daha iyidir biz bunu Irakta gördük Saddam gitti pkk daha çok cirit attı neden çünkü kuzey ırak kürt yönetimi umursamıyor...Suriye kim bilir kaç parçaya ayrılacak kim bilir yarın bir gün hangi terör unsurları ile uğraşacağız...
    Cevapla
  • Bilo Villa 10 yıl önce Şikayet Et
    ...... angajman kurallari icin illa karsi tarafin ates acmasi gerekmez... sinir ihlali basli basina ates acma yetkisi verir askere. e sikiysa girmeye calis bulgar sinirindan, ermenistan sinirindan..... adam dur demeden indirmiyormu asagiya??? sen neyi soruyorsun.. yok canim bizim askerimizde bir cinslik var.... harbiden var... askerimiz hadi 4 kisiyi kacirdi ve oradan gitti... arkasindan 40 kisinin bombalar ile girmedigi nereden malum? yarin biryerleri patlatmayacaklari nereden malum??
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı