Erdoğan'dan isim değişikliği talimatı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da açılışını gerçekleştirdiği merkezine verilen yabancı isimden dolayı rahatsızlığını dile getirdi.

Erdoğan'dan isim değişikliği talimatı
Erdoğan'dan isim değişikliği talimatı
GİRİŞ 24.10.2013 15:58 GÜNCELLEME 24.10.2013 16:47
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Patent sorunu yaşayan firmasının patent sorununu çözeceğini belirten Erdoğan, "Patenti ben size alırım. Yeter ki ismini hayırlısıyla değiştirin" dedi.

Next Level Alışveriş Merkezi'nin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle gerçekleştirildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, alışveriş merkezine verilen isimden dolayı rahatsızlığını dile getirdi.

İstanbul'daki benzeri yatırımların açılışında daha önce yaptığı hatırlatmayı tekrarlayan Başbakan Erdoğan, yatırımlara 'Türkçe' isimlerin verilmesi konusundaki hassasiyetinin altını çizdi. Bu tür eserleri yabancı dillerde isimler yerine Türkçe isimlerin verilmesi gerektiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Böylece dilimizin zenginliklerini tanıtmış, onların bu yönde özendirmiş olacağımıza inanıyorum" dedi.

Alışveriş merkezinin kurdelesinin kesimi sırasında firma yetkililerin isim konusunda patent sıkıntısı çektiklerini dile getirmesi üzerine ise Başbakan Erdoğan, "Patent sıkıntısı varmış. Patenti ben size alırım. Yeter ki ismini hayırlısıyla değiştirin. Oy birliğiyle neredeyse kabul edilmiştir veya oy çokluğuyla" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, besmele çekerek alışveriş merkezinin kurdelesini kesti. Erdoğan, açılış törenin gerçekleştirilmesinin ardından beraberindeki bakanlar ve milletvekilleriyle birlikte alışveriş merkezinin içerisini gezerek, mağazaları ziyaret etti.

YORUMLAR 12
  • AHMET KAHRAMAN TAŞDELEN 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim MUHARREM TOSUN ARKADAŞ...... besmelenin anlamını bilen bir insan islamiyetin haram kıldığı faiz ile dönen borsayı besmele ile tekbir ile açmaz......
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. cumhuriyet tarihi boyunca birileri bir dalevere yapmak için her zaman bir şeylerin ardına saklanması içler acıcı . musluman birisinin resimleri başköşeye koyması cekmecede yada raflarda kuran saklayarak 2. yüzlü olmaları dunyalık için ahiretlerini heba eden toplum.. 2, kişi bir araya gelince her zaman bu ülke duzelmez kültürü.. iyide düzelmesi için öncelikle kendimizi düzeltmemiz gerekmekde oldugunu idrak etmedimizdenmi yoksa suçu başkasına atmakmı . yapılan her şeyde başlangıçında besmele cekilmesi ne güzel bir davranıştır . allah razı olsun rabbim zikredenden .. her ne kadar besmelenin cekilmesindeki anlamı bilmeyince sıkıntı oluyor.. oldum olası bu bazı iş yerlerinin isim koonusunda bizimle alakasız olan isimlerin konulması çok yanlış görüyorum .. toporaklarımızda bulunan yada gecmişte yaşayan uygarlıkların dilleri lehcelerinin kullanılması gelecek nesillerede bu cografyada yaşayan kültürleri aktarımış oluruz...
    Cevapla
  • AHMET KAHRAMAN TAŞDELEN 10 yıl önce Şikayet Et
    atakancanFB KARDEŞ BANA GÖRE BIRAK GERİDE KALAN %50 Yİ KENDİNE OY VERENLERİN BİLE BAŞBAKANI OLAMADI SAYIN BAŞBAKAN. kendine oy veren emekli işçi özel sektör çalışanı vs. vatandaşın sorunlarını gideremediği gideremediği gibide daha da sorunlarla boğuşan bir ortam da bıraktığı için sayın başbakan kendine oy verenlerin çoğunluğunun bile başbakanı olamamıştır.....
    Cevapla
  • AHMET KAHRAMAN TAŞDELEN 10 yıl önce Şikayet Et
    VAAAAVVVV BESMELE İLE AÇILIŞ YAPMIŞ SAYIN BAŞBAKANIMIZ...... BORSAYIDA BESMELE İLE AÇAN YİNE SAYIN BAŞBAKANIMIZDI HEM FAİZ LOBİSİ DİYECEKSİN HEMDE BORSAYI BESMELE İLE AÇACAKSIN VAAAAAYYYY BEEE..... .......
    Cevapla
  • sadakad tde 10 yıl önce Şikayet Et
    adamların oyuncaklarına dokunma tayyip amca. yıllardı ne güzel oynuyorlardı ne güzel vakit geçirip eğleniyorlardı sen tuttun adamları bu zevkten mahrum bırakıyorsun.ne güzel diyarbakır ceza evinin önünde Türkçe bilmeyen ihtiyara bunlar dipçiklerle andımız okutuyordı.hatta biride çıktı bu gün sizin için besmele neyse bizim içinde andımız o dedi.hatta andımızı okuyamayanı bu ülkeden sürmeli dedi.bu kafayı ben anlayamıyorum anlayan varsa biri anlatsın. Şeceresine baksam şeceresinde Türk bile yazmayan adamlar kalkıpta bana Türklüğü öğretmeye kalkıyor ya dayı dayı. Boş ver Tayyip amca bizim mazimiz daha eski biz kendimizi Osmanlı olarak görüyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar