Korkutan gelişme! Ateşkes bitiyor

Kongra Gel, PJAK'ın, 2 yıldan bu yana İran'da uyduğu ateşkesin sona erme aşamasına geldiğini bildirdi.

Korkutan gelişme! Ateşkes bitiyor
Korkutan gelişme! Ateşkes bitiyor
GİRİŞ 27.10.2013 17:47 GÜNCELLEME 27.10.2013 17:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

PKK'nın İran'daki kolu PJAK, Tahran yönetiminin 17 sınır muhafızının öldürülmesi üzerine misilleme yaparak aralarında Hebibullah Gulperipur ve Riza İsmaili Mamedi isimli Kürt siyasetçilerin de bulunduğu 14 mahkumu idam etmesine tepki gösterdi. Kongra Gel, PJAK'ın, 2 yıldan bu yana İran'da uyduğu ateşkesin sona erme aşamasına geldiğini bildirdi.

PKK çizgisindeki yayın organlarında yer alan Kongra Gel açıklamasında, İran'daki yönetimin Hebıbullah Gulperıpur ve Riza İsmaili Mamedi isimli Kürt siyasetçilerini idam etmesine sert tepki gösterilerek idamların politik nedenlerle gerçekleştirildiği, bunların insanlık veya İslam ile ilgisinin bulunmadığı belirtildi. Açıklamada, "PJAK ile iki yıldan beri aralarında süren ateşkes ortamını bozma noktasına getiren İran rejimi, bu idamlar ile Kürt sorununda tekrar çatışmalı bir sürecin kapısını açmaktadır. Oysaki genel olarak Ortadoğu'da Kürt sorununa ilişkin yaşanan gelişmeler bir gerçeği açığa çıkardı. Bugüne kadar uygulanan güvenlik eksenli politikaların çözüm olmadığı, bu politikaları uygulamakta ısrar eden ülkelerin çok büyük kayıplara uğradığı, bu nedenle de siyasal çözümün artık kaçınılmaz olduğu, gelinen aşamada geniş kamuoyu tarafından da kabul edilmektedir" denildi.

İran'ın tehlikeli bir süreci yeniden başlatacak olan bu politikalardan vazgeçmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, Avrupa Birliği ve uluslararası kurumların da Tahran'a baskı yapması istendi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    İRAN KANUNLARI. Yorumlarda dendiği gibi, İran kanunları PKK lılara bizim gibi yıumuşak davranmaz, en ağır cezayı verir,asar,kellesini uçurur, kurşuna dizer. Yine İran askeride İran yönetiminden PKK lıları gördüğü yerde vurma emrini almıştır, bizim asker gibi PKK yı görüpde ,yönetimden emir gelmediği için seyirci kalmaz. pkk nın borusu ancak AKP yönetimine öter anlıyacığınız.
    Cevapla
  • Remzi Altunkaya 10 yıl önce Şikayet Et
    baslik coook yanlis iran akp degil. bide olsa akp korkar ama iran sallandirir beslemez
    Cevapla
  • mustafa akgedik 10 yıl önce Şikayet Et
    neyi korkuttu sizi anlamadım... korkacak ne var korkunuz nedenki.. türk askeri üç beş çapulcudan korkmaz.. eğer müsade verirse siyasiler asker polis onları anında imha eder yeterki kanunlarla desteklesinler.. ama şimdi ateşkes türkiyede ne zaman bitecek onuda söyleyim not alın eğitimleri tamamlanan yeni pkk elemanlarına kış boyuda siyasi eğitim verip mart seçimlerinden sonra bitecek türkiyede.. 2012 sonunda bitiyorlardıki saçma saman çözüm süreci çıkaran hükümet pkk ya ilaç gibi geldi dağlar boşaldı zafer kazandık edsıyla yeni üyeler edindiler silahlı eğitimlerinide verip hazırlandılar..
    Cevapla
  • onbasi77 10 yıl önce Şikayet Et
    iran bize benzemez... iste böyle adami asarlar
    Cevapla
  • kamil hisarlı 10 yıl önce Şikayet Et
    İranın Türkiyede yakmak istediği ateş kendisinde parladı. Terörle oynayan teröre böyle çarpılır işte.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor