Dev Türk dünya evine girdi

2 metre 51 santimetre boyuyla dünyanın en uzun adamı olarak Guinness rekorları kitabında yer alan Sultan Köse, hayatını Suriyeli Merve Dibbo ile yaptığı düğünle birleştirdi.

Dev Türk dünya evine girdi
Dev Türk dünya evine girdi
GİRİŞ 27.10.2013 18:17 GÜNCELLEME 27.10.2013 22:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dünyanın en uzun boylu adamı unvanını, 2 metre 51 santimetre boyu ile elinde bulunduran Mardinli Sultan Kösen, bu akşam düzenlenen görkemli bir törenle dünya evine girdi.

Mardin'e 45 kilometre uzaklıktaki Derik İlçesi'ne bağlı Dede Köyü'nde oturan 2 metre 51 santimetre boyu ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girerek yaklaşık 5 yıldır bu rekoru kimseye kaptırmayan Sultan Kösen, Suriyeli Merve Dibo ile evlendi.

Düzenlenen törene, aralarında yabancıların da olduğu bir medya ordusu takip etti. Düğüne Mardin Valisi Ahmet Cengiz, bölgenin aşiret liderleri, siyasetçiler ve 3 bine yakın davetli katıldı.

Boyunun yanı sıra 27,5 santimetre uzunluğundaki el ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 'Dev adam' Kösen, "Hayatımın aşkı" dediği Suriye asıllı Merve Dibo ile dünya evine girdi. Çiftin resmi nikahı, gelinin Suriyeli olmasından dolayı resmi evraklar yetişemediğinden sembolik bir şekilde yapıldı.

Düğün salonuna boyunun uzunluğundan dolayı taksi yerine hafif ticari bir araçla gelen Sultan Kösen, Merve Dibo ile birbirlerini olduğu gibi sevdiklerini belirterek, "Çok heyecanlıyım. Hayatımın prensesini bulduğum için çok mutluyum" dedi.

Haseki nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki Merve Dibo da, dünyanın en uzun adamıyla evleneceği için mutlu olduğunu söyledi.

DAMATLIK GİYSİ BAKANDAN, AYAKKABI İSE ALMANYA'DAN

Ölçülerine uygun elbise bulmakta sıkıntı yaşayan Sultan Kösen için düğün öncesi adeta seferberlik başlatıldı. Zorlukları aşmak için İçişleri Bakanı Muammer Güler'in desteği ile bir firmaya özel olarak boyuna uygun bir damatlık takım elbisesi ile Almanya'dan da sponsor bir firma tarafından ayakkabı üretildi. Düğüne Guines Rekorlar kitabının adı öğrenilemeyen İngiltere temsilcisi de katıldı

YORUMLAR 4
  • Mirzal Akbar 10 yıl önce Şikayet Et
    Asimilasyon he?. Bu bayrağı yenidğin ekmeği içtiğin suyu beğenmiyorsan kapı dışarı! Zorlamı tutuyor seni bu ülke avruğa harıl harıl bölücülere yeşil pasaport veriyor başvur sende alırsın!
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Muhammet Nezir yeşildağ : yorumun çok saçma !!!. sen Türk müsün, nerden bileyim, bu ülkede kendini Türk hisseden herkes Türktür !
    Cevapla
  • Muhammed Nezir Yeşildağ 10 yıl önce Şikayet Et
    Asimilasyon!. Dev Türk mü? Yoksa Kürt mü?
    Cevapla
  • GOK YELELİ AGOP 10 yıl önce Şikayet Et
    MUTLULUKLAR SULTAN KARDEŞ. Boyu uzun olanın ayakları'da uzun olur derler :))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...