29 Ekim törenlerinde 'Balyoz' gerginliği

Bursa'da Balyoz Davası'nda hüküm giyen askerlere destek amacıyla 'Sessiz çığlık' eylemi düzenleyen bir grup, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını provoke etmek isteyince polis tarafından müdahale edildi.

29 Ekim törenlerinde 'Balyoz' gerginliği
29 Ekim törenlerinde 'Balyoz' gerginliği
GİRİŞ 29.10.2013 11:11 GÜNCELLEME 29.10.2013 11:33

Sabah saatlerinde Setbaşı mevkiinde toplanan yaklaşık 100 kişilik TGB'li grup Cumhuriyet Bayramı törenlerini yapılacağı Atatürk Caddesi'ne kadar yürüdü. Alanda bir tur atan gruba polis müdahale etmedi. Resmi kutlamaların başlamasına kısa süre kala 'Türkiye laiktir laik kalacak, Mustafa Kemal'in askerleriyiz' şeklinde sloganlar atarak tören alanına girmeye çalışan TGB'li gruba polis müdahale etti. Polisin uyarılarına aldırış etmeyen grupla çevik kuvvet arasında arbede yaşandı. Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu ile Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da gruptakilerle görüşmek için Setbaşı'na geldi.

Göstericiler, 'Andımız' yazılı olan arabayı tören alanına sokmak istedi. Polis ise buna müsaade etmedi. Bu esnada yere düşen bir Türk bayrağını polis aldı. Vali yardımcısının araya girmesiyle TGB'lilere Heykel'deki alanda yer gösterildi.

1 Eylül 2006 tarihinde Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Zeki Burak Okay'ın babası Sezai Okay da gösterici grup içerisinde yer aldı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü