Memurlar için cuma namazı ayarı

İstanbul'daki memurların geçen pazar günü başlanan kış saati uygulaması nedeniyle namaza yetişemeyecekleri göz önüne alınarak, sadece cuma günleri için öğle ezanının saati değiştirildi.

Memurlar için cuma namazı ayarı
Memurlar için cuma namazı ayarı
GİRİŞ 01.11.2013 16:07 GÜNCELLEME 02.11.2013 10:44
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İstanbul Müftülüğü, geçen yıllardaki gibi memurların cuma namazına yetişebilmeleri için sadece cuma günlerine özel öğle ezanının saatini değiştirildi. Uygulama ile bugün saat 11.55'te okunması gereken öğle ezanı memurların cuma namazına yetişip kılabilmeleri için saat 12.10'a alındı.

Cuma günlerine özel ileri saatteki öğle namazı uygulamasının günlerin uzadığı ve öğle namazı saatinin gerçekten 12.10'u göstereceği 22 Aralık tarihine kadar uygulanacağı açıklandı. Bu tarihten sonra öğle namazı saati 12.10'u geçeceği için cuma günleri öğle ezanı gerçek saatinde okunacak.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 15
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    ülke 2 . birisi kızdı sen bizi niye karşılıyorsun imam meğmur olduğu için mahçup bir şekilde cevap verıyor imamın takke başına camiden dişarı çıkması nın suç olduğu zaman vardı ülkemizde bu olay daha uzadı kursu kapatmaya uğraştılar ama bir iki ay tatil yaparak kurtulabildi ,yine o tarihlerde çoçukların camilerden kovulduğu,camiye gitmelerının yasaklandığı zamanlardı ama bale ye dans a gidene bir şey denmiyordu ,o gunlerden bu gunlere
    Cevapla
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    ülke 1 . bu duruma geldiğimize şukredelim çok değil 13 yıl once karşılaştığım bir olayı yazacağım ,köyün meydanında bir yaz gunu hava guneşli yalnız duruyorum camimizin imamı içerde talebe okutuyor ,camimizin bitişiğinde kayıtlı resmi kız kuran kursu var ,bu sırada yoldan iki hususi araç gelip yol ortasına durdu inen operasyona koşar gibi bana selam vermeden araçlarını kenara yanaştırmadan kurs a doğru koşarak çıkıyor tabii kurs un kapısı kıtlı olduğu için altına iniyorlar ,yanlarına gidip hoşgeldınız diyorum tabii ben kim olduklarını bilmiyorum 8 kişiler birisi bana hiddetli bir şekilde bu kursa talebe varmı diye soruyor ,bilmediğimi soyledım imamı çağırayım dedım ,imama gidip herhalde kurs u denetlemeğe gelmişler dedım ,imam geldi ,imamın namaz kılınan takkesı başındaydı gelenlerden birisi hocaya kızdı ,camiden dişarı takke başına niçin çıkıyorsun
    Cevapla
  • kemal oğuz 10 yıl önce Şikayet Et
    uzun yıllardır yapılan uygulamadır. asıl yapılması gereken tüm çalışanların cuma günü mesai saatlerinin cumaya göre ayarlanmasıdır.
    Cevapla
  • Mehmet Yusuf 10 yıl önce Şikayet Et
    bu ilk değil. daha öncede bu tarz uygulamalar oluyordu.memurlar için ayarlama yapılıyordu zaten.bunun haber olması garip.ayrıca bu namazın vaktinde kılınmadığı anlamına gelmez.hera&vela bilmeden konuşma.
    Cevapla
  • Hayri Mert 10 yıl önce Şikayet Et
    Liselerin öğle arası saatlerini değiştirmeleri lazım.. Çünkü cuma günleri öğle arası ile cuma namazı saatleri farklı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı