Terörle mücadele adına esnafa haraç!

Gülsuyu'nda illegal örgütlerle alan savaşında adından söz ettiren Ahmet ve Zafer Turhan kardeşlerin, "Terör örgütleri ile devlet adına mücadele ediyoruz" diyerek esnafı haraca bağladıkları, bazılarına da işkence yaptıkları belirlendi.

Terörle mücadele adına esnafa haraç!
Terörle mücadele adına esnafa haraç!
GİRİŞ 04.11.2013 03:43 GÜNCELLEME 04.11.2013 03:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul Tuzla'da sahte kimlikle yakalanan Zafer ve Ahmet Turhan kardeşlerin "Terör örgütleri ile devlet adına mücadele ediyoruz" diyerek Gülsuyu'nu haraca bağladıkları belirlendi. Bölgedeki uyuşturucu satıcılarından alınan haraç nedeni ile sol guruplar ile çatışmaya giren çetenin, kendilerine haraç vermeyen iş yeri sahiplerine işkence yaptığı ortaya çıktı. Suç örgütü üyelerinin sabah 3, öğle saatlerinde 3 ve akşam 3 kişiyi yaralamasını araştıran polis, Göksel Kesici'nin bir sol örgüt üyesinin başına silah doğrultarak sokakta gezdirdiğini belirledi. Göksel Kesici'nin faaliyetlerini ve bağlantılarını mercek altına alan polis bölgedeki suç örgütünü Mesut Turhan'ın yönettiğini tespit etti.

Çocukları da alet ettiler

Mesut, Ahmet ve Zafer Turhan tarafından yönetilen örgütün kendilerine haraç veremeyen bölge esnafını tehdit ve darp ettiği belirlendi. Örgütün, hakkında tek bir GBT kaydı bile bulunmayan bir esnafı kaçırarak işkence ettiği ortaya çıktı. Esnafın saçının jiletle kazındığı, hatta başının bir bölgesinde dersinin de jiletle yüzüldüğü tespit edildi. Polis esnafın ifadesini de aldı. Örgütün bazı suç faaliyetlerine 10'lu yaşlardaki çocukları kullandığı da ortaya çıkarıldı. 10 yaşında bir çocuğun örgütün talimatı ile bir kişiyi bıçakladığı iddia ediliyor.

Gömlek nasıl kayboldu

Polis, öldürülen Hasan Ferit Gedik'in kayıp gömleğinin de peşine düştü. Hastane acil servis çalışanları Hasan Ferit Gedik'in hastaneye geldiğinde gömleğinin olduğunu söyledi. Acil servis görevlileri gömleği kestiklerini ve sedyenin üzerinde kaldığını, Gedik'in sedye ile yoğun bakım ünitesine götürüldüğünü söyledi. Yoğun bakım görevlileri ise gömleğe dikkat etmediklerini, ameliyat sonrasında sedyede kalan her şeyi tıbbi atık poşetine koyduklarını belirtti. Tıbbi atık görevlileri de poşetleri açmadıklarını, yüksek ateşte imha ettiklerini ifade etti..

Göstericilerde silah vardı

Polis, 29 Eylül 'de Ferit Gedik'in ölümü 3 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan saldırıyı protesto edengöstericilerin bazılarında silah olduğunu belirledi. Sol örgüt üyelerinden birinin Turhanlar tarafından yönetilen suç örgütünce, gösteriden bir gün önce vurulduğu ortaya çıktı.

Devlet adını kullandılar

Bingöllü olan Turhan ailesinin Gülsuyu'nda "Devlet adına terör örgütleri ile mücadele ediyoruz. Onların faaliyetlerine engel oluyoruz. Çocuklarının örgüte katılmasını önlüyoruz" şeklinde propaganda yaparak kendilerine taban kazandığı öğrenildi. Organize Şube ise suç örgütünün bir çok yağma, yaralama ve tehdit olayına karıştığını, bölgedeki uyuşturucu şebekelerinden de haraç aldığını ortaya çıkardı. Sol örgütlerle yaşanan çatışmaların da uyuşturucu şebekelerinden haraç alma anlaşmazlığı nedeni ile çıktığı belirlendi.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 3
  • nazlı yıldız 9 yıl önce Şikayet Et
    yürüyün be adamlık bududur helal olsun size kardeşler
    Cevapla
  • COŞKUN ÇAKIR 10 yıl önce Şikayet Et
    ne olucak al birini vur ötekine.... bunların sünnet düğününde mehmet ali ağca kirvelik yapmış ve sedat peker çelenk göndermiştir ayrıca sedat pekerin maltepeden çıktığını hesaba katıcak olursak cevabını bulmuş oluruz sayılır...
    Cevapla
  • hakan haklı 10 yıl önce Şikayet Et
    bazıları için pkk bu kadar değerli işte. bide araştırın kesin ülkücüdürler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi