Süryani kampı boş, müslüman kampı dolu

Mardin'de Süryaniler için ayrılan 4 bin kişilik çadır kentte 3 aile kalırken, müslümanlar için ayrılan bölümde 3 bin kişi kalıyor. Bu yüzden yeni başvurular kabul edilmiyor.

Süryani kampı boş, müslüman kampı dolu
Süryani kampı boş, müslüman kampı dolu
GİRİŞ 04.11.2013 15:34 GÜNCELLEME 04.11.2013 15:34

Suriye'deki iç savaşta eşini kaybettikten sonra Midyat'a iki çocuğuyla gelen Revşan Elvan, kurulan çadır kentte kalmak istedi ancak Elvan'ın, 10 bin kişinin barınabileceği ve şu an itibariyle yaklaşık 3 bin kişinin kaldığı kampta yer olmadığı gerekçesiyle alınamayacağı söylendiği iddia edildi.

Çocukları Hale Elvan (9) ve Faruk Elvan (13) ile birlikte Der Zor kentinden Midyat'ta bulunan kampa kalmak için gelen Revşan Elvan, buradan olumsuz cevap alınca sokakta kaldı. Mor Abraham Manastır'nın arkasında 6 bin Müslüman ve 4 bin Süryani için kurulan çadır kentte yaklaşık 3 bin kişi kalıyor. 4 bin Süryani için kurulan çadır kent, Süryaniler gelmediği için kullanılmamakta. Ancak kalmak için kampa giden Elvan'a 'Yer yok seni alamayız' denildiği iddia edildi. Hayırsever bir vatandaşın sahip çıktığı Elvan ve 2 çocuğu şu an bir kıraathanede kalıyor. Esad'a bağlı güçlerin şehirlerine bomba yağdırması sonucu eşini kaybettiğini belirten baba Elvan, iki çocuğunu kurtarmak için Türkiye'ye geldiğini kaydetti.

Öte yandan, kamp yetkilisi ise Süryaniler için ayrılan 4 bin kişilik çadır kentte 3 ailenin kaldığını, Süryanilerin yerinin Müslümanlara açılması için kendilerine bir yetki verilmediğini ve Müslümanlar için ayrılan yerde ise yaklaşık 3 bin kişinin barınabileceğini belirtti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu